Trei sugestii pentru un decor de revistă în casa ta

Cum reușești să decorezi locuința cu stil și în același timp să aduci o notă personală spațiului? Cel mai important este să îți pui amprenta asupra fiecărui aspect din casă. Într-adevăr, acest lucru nu este simplu pentru că, dacă decorezi greșit, vei ajunge cu o mulțime de mobilier, țesături sau culori care nu se potrivesc.

Cu puțină planificare și urmând aceiași pași utilizați de designerii de interior, vei avea parte de locuința mult visată. Fiecare încăpere contează și trebuie să-i dai atenția cuvenită. Nu lăsa nimic la voia întâmplării și încearcă să conectezi fiecare spațiu. Amenajarea baii și  decorul sufrageriei sunt esențiale, deci nu te grăbi cu deciziile și gândește fiecare soluție.

Sufrageria dă tonul

Camera de zi poate îndeplini multe funcții. De la un „salon formal” unde îți primești oaspeții, până la un spațiu în care toată familia se adună pentru a petrece timpul liber, pentru joacă sau divertisment. Astăzi, sufrageria este punctul esențial al casei, învecinată de obicei cu bucătăria.

Alege un punct focal pentru camera de zi, mai ales unde vrei să creezi zone de conversație sau unde poți lua masa în familie. Selecția mobilierului de sufragerie ar trebui să țină cont de acest lucru. Abia apoi te poți ocupa de iluminatul camerelor, de alegerea perdelelor și a covoarelor și de restul decorațiunilor care fac casa să prindă viață.

De altfel, nu pleca în fugă după cumpărarea mobilierului. Știi că atunci când ți-e foame ar trebui să eviți cumpărăturile din supermarket, altfel vei băga în coș produse inutile. Același lucru este valabil și pentru magazinele de mobilă. Nu merge în panică la cumpărături doar pentru că ai o casă goală. Răbdarea e o virtute, iar ruleta de măsurat este esențială.

Dormitorul este important

Știai că ne petrecem aproximativ o treime din viață în dormitor? Începe cu alegerea patului și a pieselor de mobilier. Deși poți să economisești în alte părți, nu trebuie să te zgârcești la o saltea de calitate. Fă-ți bine temele și alege o saltea care să-ți îndeplinească nevoile specifice și nu uita de perne și lenjerii de calitate.

Dacă spațiul îți permite, amenajarea dressingului este un pas de neratat. Fă-l încăpător și funcțional, cu suficiente spații de depozitare și dulapuri înalte. Culoarea pereților este și ea importantă în dormitor. Dacă ești o persoană matinală, te sfătuim să optezi pentru o nuanță deschisă. Dacă, în schimb, iubești diminețile târzii, un ton închis merge excelent. 

Tendințele în design interior pentru 2020 se îndreaptă către stilul natural. Culoarea verde, cu toate nuanțele ei, își face simțită prezența în textilele și mobilierul casei. Gri sau bej, iar la polul opus albastru, rubiniu, ocru sau auriu definesc și ele paleta cromatică a anului acesta.

Nu uita de baie

Ne începem dimineața și terminăm ziua spălându-ne dinții în baie. Din păcate, greșeala multora este că lasă amenajarea băii la sfârșit și nu-i acordă prea multă atenție. Nu face la fel! Cada de tip „free standing” trebuie să fie nelipsită, mai ales dacă încăperea este aerisită și mare.

Baia poate să fie folosită și ca salon de spa, în special după zilele obositoare de la muncă. Încearcă să cauți culori și tonuri deschise care să creeze ideea de spațiu, dar să fie și odihnitoare. Mai ales dacă preferi băile lungi cu apă fierbinte, un suport extensibil din bambus o să fie un produs de decor minunat. Baia ideală conține mobilă cu picioare pentru a o proteja de umiditate, deci ia în calcul și acest aspect. Un șifonier vintage pentru depozitarea prosoapelor sau un dulap încăpător și modern sunt practice și completează frumos spațiul.

Amenajarea casei presupune răbdare și un simț estetic dezvoltat. Oricum, nu este nevoie să plătești un designer de interior. Cu mai puțini bani oricine poate să devină stilistul complet al casei sale, o sursă grozavă de inspirație putând fi platforme online precum Pinterest și Instagram. Fă din casa ta un colțișor de rai unde domină liniștea și veselia.

Sursă foto: Pexels.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata