Trucuri de la designeri pentru un dormitor în care să te odihnești bine

Vrei să ai parte de un somn odihnitor în fiecare noapte, ca într-o vacanță, însă nu știi ce schimbări să faci la tine acasă?

Există un motiv pentru care camerele de hotel sunt atât de confortabile și îți permit să ai o odihnă superioară. Este vorba despre mici trucuri de design care te ajută să ai un somn mai bun.

Designerii de interior îți dezvăluie ce trebuie să modifici în propriul dormitor pentru a te bucura de un somn profund și calitativ, noapte de noapte. Urmează-le sfaturile și vei observa schimbările în cel mai scurt timp!

1. Importanța draperiilor

Majoritatea persoanelor se concentrează asupra perdelelor, alegând un model plăcut și o culoare preferată. Totuși, elementul esențial pentru un somn odihnitor este reprezentat de draperii.

Acestea pot decide dacă vei avea un somn de calitate, fără întreruperi sau un somn agitat, perturbat de luminile și mișcările de afară.

De aceea, când alegi draperiile, designerii îți recomandă să optezi pentru unele opace, dintr-un material gros. Astfel, ferestrele vor fi acoperite în totalitate, iar tu vei putea dormi în întuneric perfect, fără a fi distras de mișcările și luminile de afară.

În plus, draperiile masive oferă un aspect elegant și rafinat dormitorului tău, așa că ai un motiv în plus pentru a investi într-un produs de calitate. Pentru o odihnă desăvârșită, alege nuanțe cât mai neutre sau chiar tonuri închise, precum vișiniul, verdele alpin, bleumarinul, maroul sau negrul.

2. Patul – factorul decisiv pentru un somn odihnitor

Dacă vrei să schimbi radical calitatea somnului tău, acordă o atenție sporită patului. La acest capitol, fiecare persoană are propriile sale preferințe. Unii adoră paturile foarte înalte, cu saltele moi, iar alții preferă un pat foarte aproape de nivelul solului, cu saltea fermă și subțire.

Indiferent de categoria în care te încadrezi, un lucru este sigur: trebuie să îți asculți corpul și să investești în produsele potrivite. Cumpără o saltea confortabilă, perne care îți favorizează o poziție corectă și comodă.

Apoi, ai grijă ca așternuturile pe care le folosești să fie confecționate din materiale naturale, calitative, care să nu îți irite pielea sau să provoace alergii. Optează întotdeauna pentru cearșafuri din bumbac, fețe de pernă fine, pilote de pe somnart.ro și huse ușoare, moi și plăcute la atingere.

3. Sistemul de iluminat, un tot unitar

Majoritatea dormitoarelor sunt iluminate cu ajutorul unei lustre sau cu o aplică poziționată în mijlocul tavanului. Ei, bine, este timpul să faci o schimbare care îți va revoluționa odihna și, totodată, designul camerei tale.

Iluminarea dormitorului trebuie privită ca pe un tot unitar, format din mai multe elemente care se completează perfect. De aceea, designerii recomandă să planifici totul încă de la început, iar fiecare veioză, spot sau lustră să aibă un rol prestabilit.

De exemplu, experții spun că veiozele poziționate deasupra patului, în lateral, sunt excelente pentru a oferi o lumină plăcută, relaxantă, dar totuși suficient de puternică pentru citit.

Apoi, aplica principală sau lustra trebuie să ofere o lumină albă, asemănătoare cu cea naturală, pentru momentele în care ai nevoie de o lumină ceva mai intensă. Dacă te machiezi în dormitor, investește și în câteva spoturi LED, pe care să le montezi în jurul oglinzii.

Astfel, vei putea controla lumina în funcție de momentul zilei, pentru a permite organismului să intre în starea de veghe atunci când este momentul pentru somn.

Nu în ultimul rând, nu uita să integrezi în dormitor lumânări parfumate, tablouri sau tapet cu peisaje liniștitoare, boxe subtile pentru muzică ambientală și chiar o mini-fântână.

Toate aceste elemente, alături de trucurile de mai sus, te vor ajuta să ai un somn de-a dreptul odihnitor, în fiecare noapte!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata