Unde poți găsi mobilă ieftină și bună pentru dormitor

Dormitorul matrimonial sau cel al copilului este mai mult decât o simplă ”cameră de dormit și atât”. Este locul unde te relaxezi după zilele grele, care parcă nu se mai termină, unde citești câteva pagini din cartea preferată înainte de culcare și multe altele. Prin urmare, amenajarea lui nu este chiar atât de ușoară. Cu siguranță ai multe idei, și parcă ai vrea să le pui în practică pe toate, nu-i așa? Mai bine trage puțin aer în piept și hai să vedem și care sunt recomandările specialiștilor în amenajări interioare.

 

Nu este nevoie să cheltuiești mult

Cu siguranță adori mobila de dormitor fabricată din lemn masiv, dar ești conștient că este o investiție prea mare pentru tine. Nu-ți face griji, nu este deloc complicat să ai o cameră amenajată precum cea din revistele de specialitate, chiar și cu bani puțini.

Mergi în magazinele de specialitate sau vizitează magazine online dedicate cum ar fi mobilaideal.ro, unde poti găsi mobila dormitor care te poate face să strigi ”Evrika!”.

Ține însă cont și de câteva aspecte, pe care ți le împărtășim în rândurile de mai jos.

 

Simplitatea este cea mai bună dovadă de eleganță

Simplitatea și eleganța merg, de cele mai multe ori, la pas. Trebuie doar să știi unde apare linia de demarcație, pentru că nici prea multă simplitate nu este bună, oferind un aspect dezolant.

Dar, să revenim. Ai un dormitor mic? Atunci cu siguranță nu ai nevoie de un pat masiv și scump, pe care să îl mai și amplasezi în mijlocul încăperii. Cel mai bine alege să îl amplasezi pe un perete sau un colț al camerei, sau poți ieși chiar mai ieftin, renunțând la pat și înlocuindu-l cu o canapea extensibilă.

 

Mai multă lumină

Joacă-te mult cu lumina naturală și nu numai, pentru că în acest fel poți să îi oferi camerei acea idee de spațiu generos. Culorile neutre îți sunt un avantaj în acest sens. În plus, sunt și foarte odihnitoare, prin urmare caută ca în această cameră să folosești gri, bej, alb, crem, și să nu uiți de nuanțele care se potrivesc bine cu ele.

 

Corpurile de iluminat

Nu doar lumina naturală și cea oferită de un corp de iluminat central sunt de ajuns în această cameră. Chiar și atunci când nu ai un buget prea generos la dispoziție, găsești unele corpuri de iluminat ieftine, dar de efect, care pot oferi camerei un cu totul alt aspect atunci când sunt aprinse. O veioză pe noptiera de lângă pat sau o lampă de podea nu sunt chiar atât de scumpe, dar trebuie să recunoști că obții un look aparte al camerei cu ajutorul lor.

 

Profită de spațiu

Într-un dormitor mic, este destul de dificil să poți amenaja spațiul în așa fel încât să nu ai acea senzație de ”înghesuit” pe care nu ți-o dorești. Prin urmare, poți renunța la anumite piese de mobilier voluminoase și destul de scumpe, alegând în schimb mobilierul multifunctional.

Astfel, în loc de un dulap mare pentru așternuturi, poți să optezi pentru un pat sau o canapea prevăzut cu spațiu de depozitare. La fel și fotoliul de lângă geam, unde adori să privești strada, să citești sau să lucrezi ceva de mână, dacă are și o ladă de depozitare te mai scapă de o noptieră sau o etajeră scumpă. Încearcă să gândești mai mult practic!

 

Decorațiuni colorate

Dacă ai ales stilul minimalist pentru această cameră, ai nevoie de ceva care să o facă să iasă din anonimat. Prea multe culori neutru, mobilier redus doar la cel cu adevărat necesar… parcă e prea mult, și simți nevoia de ceva aparte. Aici te salvează decorațiunile, care trebuie să ofere acea pată de culoare de care avem nevoie în viața noastră.

Pentru a ieși mai ieftin, deși se găsesc multe la prețuri prietenoase cu buzunarul tău, poți să le creezi chiar tu, sau să te mândrești cu cele ușor imperfecte, confecționate de juniorul familiei la orele de abilități practice.

 

Acestea au fost recomandările noastre pentru amenajarea unui dormitor mic, atunci nu dispui de foarte mulți bani pentru investiții mai mari.

Tu ce alte trucuri utile stii, despre cum poți face ca dormitorul să fie spațios și confotabil, cu buget redus? Așteptăm cu nerăbdare ideile tale în acest sens!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata