Wilo se numără printre cei #50ClimateLeaders din lume selectați de Națiunile Unite și de Bloomberg

Grupul Wilo, un jucător global în sectorul pompelor de înaltă tehnologie, se numără printre cei 50 de lideri mondiali ai protecției mediului selectați în baza celor 17 principii de sustenabilitate ale Națiunilor Unite, pentru proiectul „50 Sustainability & Climate Leaders”.

„Suntem onorați să fim parte din această inițiativă. Lider mondial în dezvoltarea industriei de pompe, Grupul Wilo se angajează să eficientizeze sistemele de management al apei și să îmbunătățească standardele globale de trai, obiectiv pe care îl considerăm esențial într-un moment în care ne confruntăm cu schimbări extreme de climă.” – explică Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo în noua fabric inteligentă din Dortmund, proiectată conform celor mai înalte standarde din industrie

”Garanția tehnologiei avansate de pompare a apei, eficientă energetic, esențială pentru un viitor mai curat și protejat, se află în centrul acțiunilor de extindere ale Wilo. Investițiile recente, făcute în România la nivelul noului hub regional, de unde sunt coordonate activitățile din Europa de Est, se înscriu pe linia strategică de sustenabilitate a Wilo Group, ca parte dintr-un plan global, responsabil față de oameni și mediu. Sărbătorim această distincție primită din partea Națiunilor Unite reconfirmându-ne zi de zi angajamentul pentru furnizarea de soluții moderne și ecologice. Protejarea mediului este o prioritate pentru fiecare echipă și fiecare proiect Wilo.”- Gabriel Niță, Managing Director Wilo România & Moldova.

”Este imperativ ca până în 2025, 100 milioane de oameni să aibă acces mai bun și de durată la apă curată”, adaugă Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo. „Produsele, sistemele și soluțiile noastre contribuie la oferirea accesului la apă într-o manieră inteligentă și prietenoasă cu mediul, pentru oamenii din întreaga lume”.

Pompele sunt responsabile pentru aproximativ 10% din energia consumată global. Prin simpla înlocuire a tehnologiilor depășite, Grupul Wilo ar putea salva până la 246 TWh– echivalentul consumului înregistrat de 80 de centrale pe bază de cărbuni.

O politică responsabilă în inima practicii de business

Companiile selectate pentru inițiativa „50 Sustainability & Climate Leaders” au deja o voce puternică în dezbaterile globale privind problemele de mediu și schimbările climatice.

„Luăm o poziție hotărâtă în probleme de protecție a mediului, energie și resurse eficiente, precum și transformare digitală. Împreună cu rețeaua noastră globală de parteneri, ne orientăm către soluții de viitor pentru un mediu protejat și curat și le aducem în centrul dialogului cu liderii de opinie, politicienii, corporațiile și ONG-urile. Responsabilitatea față de mediu constituie o politică de business de care ținem cont cu strictețe în toate acțiunile noastre”, completează Oliver Hermes.

Transformarea digitală ca oportunitate de sustenabilitate

„Companiile implicate în campania <<50 Sustainability & Climate Leaders>> aduc tema protecției mediului în inima business-ului și sunt experte în transformarea planurilor în realitate.” spune Paolo Emilio Zanini, CEO TBD Media Group și inițiatorul campaniei.

„Transformarea digitală facilitează calea către o economie cu un impact cât mai redus asupra mediului și de aceea ar trebui să fie văzută ca o oportunitate pentru a pune accentul pe sustenabilitate și protecția mediului”, spune Oliver Hermes.

„Am încredere că împreună putem încetini efectele încălzirii globale. Prin acest scurt documentar al Wilo sperăm să-i încurajăm pe ceilalți să promoveze acțiunile de sustenabilitate și protecție a mediului dincolo de limitele companiei și de granițele țărilor”, concluzionează Președintele și CEO-ul Grupului Wilo.

Investiție recentă de 6,9 milioane de euro în România

De curând, Wilo a finalizat de curând noul sediu al companiei în România. Clădirea inteligentă din Șoseaua Odăi 24, Otopeni, adăpostește Hub-ul Regional de unde operațiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 țări. Astfel, după 18 luni de la demararea proiectului de construcție, prin noua locație cu birouri moderne construite pe o suprafată de 1800 mp și spații pentru servicii de depozitare, asamblare și reparații, extinse pe 2700 mp, România devine un centru important de coordonare a activităților logistice si de asamblare ale Wilo din zona europeană, certificat de Grupul Wilo SE. Mai multe detalii despre investiția în proiectele din România, aici.

Află aici mai multe informații despre inițiativa „50 Sustainability & Climate Leaders” și urmărește video-ul Wilo pentru detalii privind acțiunile companiei pentru un viitor sustenabil.

Despre Wilo România

Wilo România face parte din grupul Wilo SE – producător premium în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate. Produsele Wilo sunt înalt tehnologizate, prezintă uşurinţă în utilizare şi eficienţă energetică, standarde înalte confirmate și de apartenența la organizațiile REHVA (www.rehva.eu) și AHCA (Agency for Health Care Administration).

Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru şi alamă de către Louis Opländer, compania are, în 2020, 7.500 de angajaţi, în reprezentanţe din mai mult de 60 de ţări. În România, Wilo este prezentă din anul 1998.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata