APARATUL DENTAR, UTIL LA ORICE VÂRSTĂ. DE CE SĂ ÎL PORŢI?

35

„Cu peste 10 ani de experienţă, suntem experți în toate tipurile de servicii stomatologiceşi estetică dentară!”

-Dr. Ayman Abboud-

În spatele unui zâmbet sănătos se ascunde mai multă încredere decât v-aţi putea imagina! Iar dinţii drepţi sunt esenţiali ca să ne simţim bine în propria piele. Dacă unii dintre noi- puţini, este adevărat – au fost norocoşi să îi aibă astfel în mod natural, alţii, extrem de mulţi, trebuie să apeleze… la ajutorul stomatologilor pentru un zâmbet fără cusur.

Doctorul Ayman Abboud, medic specialist în chirurgie orală și implantologie și, totodată, fondatorul Smile Design, o clinică de elită din Bucureşti, ne propune cel mai popular tratament de îndreptare a dinţilor: aparatul dentar, preferat astăzi şi de tot mai mulţi adulţi!

APARATELE DENTARE, O ISTORIE DE 300 DE ANI

Deşi pentru mulţi, aparatele dentare pot fi o soluţie modernă de îndreptare a danturii, trebuie să ştiţi că primele încercări de a corecta o poziţie nefericită a dinţilor nu s-au făcut ieri, azi, ci în anii 1700!

În prezent, preocuparea pentru dinţii drepţi este studiată în cadrul unei ramuri speciale a medicinei  dentare:  ”Ortodonția,  ramură  a  medicinei  dentare  specializată  în  tratamentul disarmoniei dento-alveolare sau în termeni mai puțin academici, „îndreptarea dinților” a luat amploare în ultimii ani, spre bucuria medicilor stomatologi și ortodonți, deoarece este singura specialitate care poate rezolva cu adevărat înghesuielile dentare, anomaliile scheletice, problemele ocluzale, contribuind astfel la păstrarea dinţilor naturali pe arcade.” Dr. Ayman Abboud

APARATUL DENTAR, ASTĂZI UN ACCESORIU LA MODĂ! CÂND ESTE CAZUL SĂ APELAȚI LA EL?

Dacă sesizaţi că un dinte sau mai mulţi sunt strâmbi, dacă aveţi spaţii între ei ori, din contră, dacă aveţi dantura înghesuită sau muşcătura incorectă, înseamnă că este cazul unei vizite la stomatolog! Toate pot necesita aparat dentar şi asta pentru că toate ne pot influenţa aspecte importante ale vieţii de zi cu zi: felul în care arătăm, în care vorbim, în care mâncăm ori socializăm. Specialiştii mai pot recomanda purtarea aparatului dentar şi pentru remedierea unor afecţiuni ale maxilarelor.

Modalitatea de funcţionare a unui astfel de aparat este relativ simplă: prin presiuni blânde, care se fac în timp şi care se ajustează lunar, dinţii încep să îşi schimbe poziţia într-un mod sănătos.

EXISTĂ „PREA TÂRZIU” ÎN PURTAREA UNUI APARAT DENTAR?

Dacă  am  stabilit  în  ce  situații  este  cazul  să  apelaţi  la  un  aparat  dentar,  următoarea întrebare pe care o ridică pacienţii este: „La ce vârstă este indicat să îl port?”. Doctorul Ayman Abboud ne răspunde: dinţii pot fi mişcaţi la orice vârstă. Nu este vorba de câţi ani aveţi! În calcul se ia starea generală de sănătate, cât de sănătoasă este dantura, dar şi ce tip de problemă doriţi să rezolvaţi.

Nu este mai puţin adevărat că la vârsta adultă tratamentul poate dura mai mult şi asta pentru că oasele maxilarelor nu mai au elasticitatea din copilărie. Cea mai potrivită vârstă pentru a merge la ortodont este înainte de 7 ani, atunci când dinţii se pot îndrepta mai repede, ne sfătuiesc experţii, căci o problemă rezolvată devreme înseamnă o grijă mare în minus, mai târziu!

APARATUL DENTAR ÎŞI REDUCE TIMPUL DE TRATAMENT

Aparatele dentare, fixe sau mobile, nu implică pilirea dinţilor şi nici vreo operaţie, iar fixarea lor pe dantură se face rapid. Îndelungat este însă procesul de îndreptare în sine, care depinde de la individ la individ. De la câteva luni, puteţi aştepta chiar şi câţiva ani până să obţineţi zâmbetul mult-visat. Este un aspect care îi descurajează pe mulţi, dar care astăzi şi-a găsit rezolvarea prin inovaţiile din domeniu!

Dacă acum 18 ani singura metodă de a ne îndrepta dinţii era prin aparate convenţionale cu brackeţi, astăzi beneficiem de mai multe metode estetice și confortabile.” – Dr. Ayman Abboud

Clinica Smile Design ne propune un aparat ortodontic revoluţionar, care a schimbat conceptele în Ortodonţie şi care reduce timpul de tratament. Este vorba despre Invisalign, un dispozitiv transparent, sub forma unei gutiere, care poate fi îndepărtat în timpul meselor, pentru ca alimentaţia dumneavoastră să se facă la fel de confortabil ca şi înainte de purtarea lui!

„Posibilitatea de a îndepărta dispozitivul în timpul meselor şi în timpul măsurilor de igienă elimină toate efectele negative care pot apărea în timpul purtării unui aparat dentar clasic, cum ar fi apariţia cariilor, coloraţiile dentare sau sensibilitatea dentară.”– Dr. Ayman Abboud

În România, aparatul a ajuns în urmă cu mai bine de un deceniu şi are peste o mie de cazuri rezolvate în ţară şi peste 4,5, milioane, în lume. Motivele alegerii sunt simple: celor menţionate mai sus li se alătură şi faptul că Invisalign nu produce leziuni bucale, cum se întâmplă, în mod normal, în cazul aparatelor clasice şi, în plus, este şi extrem de simplu de curăţat.

CE ALTE BENEFICII ADUC APARATELE DENTARE

Sfârşitul tratamentului vă aduce nu doar bucuria de a putea zâmbi cu încredere, ci şi alte beneficii la care, poate, nici nu v-aţi fi gândit atunci când aţi decis că vreţi ca dinţii dumneavoastră să fie, în sfârşit, drepţi!

Veţi putea avea o igienă corectă şi asta pentru că toţi dinţii vor fi… la vedere! Gata cu placa bacteriană depusă în locurile în care nu puteaţi ajunge până nu demult. De asemenea, un alt beneficiu al purtării aparatului dentar este reducerea riscului de apariție a parodontopatiei.

Învăţaţi ce înseamnă un zâmbet larg, cu ajutorul doctorului Ayman Abboud! Echipa sa de  experți  este  pregătită  la  cele  mai  prestigioase  centre  şi  societăţi  de  perfecţionare  în domeniul medicinei dentare, atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru ca dumneavoastră să găsiţi la Smile Design servicii premium, la preţuri accesibile: “Pentru că ne defineşte calitatea, vă oferim o experienţă diferită la medicul dentist, o experienţă plăcută, fără durere, în care veţi beneficia de materiale şi de aparatură la cele mai înalte standarde, menţinând însă preţurile accesibile.”

Pentru a afla detalii legate de preţuri, proceduri, dar şi pentru a programa o consultaţie:

-intraţi pe site-ul oficial: https://www.smiledesignbucuresti.ro/

-intraţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/smiledesignclinica/

-sunaţi la numărul de telefon: +4 0749 414 848

-scrieţi un mail, la adresa: office@smiledesignbucuresti.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata