Când trebuie să se realizeze o ecografie mamară?

Un check-up medical sau un bilanț de sănătate este, fără doar și poate, cea mai bună modalitate de a vedea cum este starea ta de sănătate și de a depista precoce unele probleme de sănătate.

ecografie mamară este foarte importantă, având în vedere numeroasele probleme ce le poate preveni.

Ecografia mamară este cea care se folosește de ultrasunete pentru a obține imagini din interiorul sânului. Aceasta se practică în completarea unei mamografii. Permite observarea naturii lichide sau solide a nodulilor care au putut să fie descoperiți în timpul unei mamografii.

O ecografie mamară, este astfel practicată:

  • După descoperirea unei anomalii în timpul unei mamografii, deci permite afinarea rezultatelor.
  • Atunci când densitatea sânilor nu permite realizarea unei mamografii mai ales la femeile mai tinere.
  • La femeile însărcinate, pentru care ultrasunetele nu prezintă pericole, spre deosebire de razele X din mamografie.
  • La femeile care au proteze mamare.
  • Pentru a ghida radiologul in timp real în timpul unei prelevări sau in timpul puncției unei anomalii la nivelul sânilor.
  • În cadrul unui control al sânilor,  al unui bilanț de sănătate, care poate să fie completat de servicii dermatologie.

Ecografia mamară poate să fie realizată în orice moment și nu necesită pregătiri speciale înainte. Este un examen indolor și nu prezintă niciun risc.

Înainte de a începe, medicul radiolog face un control al sânilor, un examen clinic, pentru a căuta ganglionii anormali. Fiecare sân este examinat în mod sistematic pentru a se obține imagini din interiorul acestora. Radiologul face mai multe fotografii în timpul ecografiei, care vor fi mai apoi studiate și interpretate de medic.

Ecografia mamară este cea care va studia aspectul glandei mamare și care va căuta eventualele chisturi, noduli sau adenofibroma. Va măsura astfel mărimea anomaliilor și natura lor. Dar, permite detectarea unui cancer, deoarece face ca stadiile precanceroase să fie mai ușor de văzut sau de observat. În caz de suspiciune, alte examene pot să fie realizate pentru  a se putea pune un diagnostic. Astfel, ecografia mamară este cea care permite unui medic să își orienteze diagnosticul. Dar, calitatea unei ecografii mamare, depinde cel mai adesea, de calitatea aparatelor și de medicul sau cabinetul unde este realizată aceasta.

Marele avantaj al unei ecografii mamare este faptul că sânii nu sunt expuși radiațiilor nocive. Asta înseamnă că examenul poate să fie repetat de câte ori se dorește sau este necesar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata