Care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de aminoacizi esențiali

8

Încă din antichitate regii dar și conducătorii de triburi aveau vraci care preparau leacuri și amestecuri care să îi țînă sănătoși dar și puternici .Ne gândim adesea care este cel mai bun supliment pentru îmbunătățirea masei musculare . Din punctul multora de vedere atunci când spunem aminoacizi ne gândim la gama variată pusă la dispoziție de către magazinul Gym-stack, și anume la aminoacizii BioTechUSA.

Păi să vedem și de ce ar trebui să alegem acest produs.

Când zicem Aminoacizii BioTechUSA , ne gândim la BCAA adică cei 3 aminoacizi : leucina, izoleucina și valina care reprezintă 35-40% din proteinele din organism.

Pentru un potențial maxim al efectului BCAA trebuie să știi care este doza de care avem nevoie. O modalitate simplă prin care putem afla acest lucru îl reprezintă următoarea formulă :

M x 0,44 g, unde M este greutatea ta, fără grăsime corporală. De exemplu: pentru un bărbat de 80 kg cu 15% grăsime corporală: (80 kg – (80 kg x 15%)) x 0,44 g = (80 kg – 12 kg grăsime corporală) x 0,44 g = aprox. 30 g. Deci, un bărbat care cântăreşte 80 kg şi are un procent de 15% grăsime corporală are nevoie de un aport zilnic de aproximativ 30 g de BCAA.

Știind cât de importanți sunt acești 3 aminoacizi pentru atingerea performanțelor maxime  trebuie să ai garanția că organismul tău primește tot aportul de care are nevoie așa că , cei de la BioTechUsa s-au gândit să te scutească de nenumărate căutări și au dezvoltat o serie de produse pe bază de aminoacizi esențiali.

Dar să vedem întâi ce sunt aminoacizii și de câte tipuri sunt dar și rolul lor în organismal nostru

Aminoacizii sunt compuși organici care conțîn un grup amino (NH2), un grup carboxil (O=C-OH), un atom de hridrogen și un radical. În natură întâlnim 20 de aminoacizi : alanina, arginina, asparagină, acid aspartic, cisteina, glutamine, acid glutamic, glicina, histidina, lizina, izoleucina, metionina, fenilalanina, prolina, serină, treonina, triptofan, tirozina și nu în ultimul rând valina.

Acest număr de 20 de aminoacizi se împart astfel: aminoacizi esențiali și aminoacizi neesențiali .

Rolul aminoacizilor esențiali

Orice protein este compusă din aminoacizi dar 9 sunt aminoacizi esențiali. Acești aminoacizi esențiali ramași, sunt aminoacizi fără de care organismul nu ar funcționa la parametri optimi: histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionină, fenilalanină, triptofan, treonina și valina.

Cunoscut ca și bază de formare a mușchilor, aminoacizii sunt un ajutor de nădejde pentru toți cei care vor să își crească masa musculară în sala de sport. Cum corpul uman este format aproximativ 20 % din proteine, acestea joacă un rol important în toate procesele biologice.

Astfel vine în ajutor magazinul de suplimente nutritive gym-stack.ro cu o gamă largă de produse potrivite nevoilor fiecărui organism. În ofertă găsiți de la accesorii fitness până la alimente cu indicații proteice precise sau suplimente și proteine pentru creșterea masei musculare.

Misiunea gym-stack.ro a fost și este să asigure pasionaților de mișcare necesarul de suplimente nutritive necesare pentru atingerea rezultatelor dorite.

Suplimentele nutritive ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive, stimulând sinteza proteică și completând regimul alimentar cu aminoacizi esențiali, antioxidanți , extracte naturale de plante ,vitamine și minerale și alte ingrediente care ajută la îmbunătățirea rezultatelor persoanelor active.

Magazinul de suplimente nutritive gym-stack.ro ne pune la dispoziție o gamă largă de aminoacizi BiotechUsa.

Aminoacizii esențiali EAA Zero BiotechUSA este o băutură sub formă de pulbere cu aminoacizi esențiali și îndulcitori. Aceasta se prepară din 2 linguri de pulbere și 400 ml de apă  . Amestecul se consumă cu 15 minute înainte de antrenament iar în zilele de pauză se consumă doar o porție între mese.

Aminoacizii esențiali EAA Zero BiotechUSA au fost realizați pe o bază științifică cu o rată de 2:1:1 de leucina, isoleucina și valina. Conține doar ingrediente sigure și atent selecționate.

Care sunt cele mai importante beneficii ale aminoacizilor esențiali de la BiotechUsa?

Mitocondrii în mușchii cardiaci și cheletici și creșterea producției lor. Mitocondriile fiind responsabili pentru a descompune acizii grași, transformandu-I în energie . Acest lucru este util în special sportivilor de performanță, ajutându-i să își îmbunătățeasca performanța și să  întârzie apariția oboselii.

Previne inflamarea și formarea de leziuni ale articulațiilor în timpul antrenamentelor.

Aminoacizii esențiali ajută la formarea de noi mușchi, astfel încât să poată suporta presiunile care se exercită asupra organismului în timpul antrenamentelor.

Îmbunătățește perfomanța fizică prin reducerea nivelului de oboseală. Este un aspect foarte important având în vedere că acest detaliu contribuie la o rezistență ridicată.

Ajută la reducerea greutățîi și mărirea masei musculare.

Îmbunătățește imunitatea , astfel aminoacizii esențiali au un rol esențial în asigurarea și menținerea unui sistem imunitar puternic.

Ajută la prevenirea pierderei masei musculare .

Aminoacizii esențiali este bine să îi consumați înainte sau după un antrenament datorită faptului că sunt foarte repede absorbiți de organism, ceea ce înseamnă că vor ajunge în sistemul muscular într-un timp scurt, favorizând creșterea și recuperarea rapidă.

Atunci când decizi să consumi aceste suplimente ai grijă să citești informațiile nutriționale de pe ambalajul suplimentului respectiv. Suplimentele au rolul de a ajuta sistemul imunitar și nu trebuie să fie utilizate că un înlocuitor al alimentelor. Santatatea dumneavoastră trebuie să fie pusa pe primul plan, indiferent de situație, iar daca vă doriți o viață active și fără probleme de sănătate, este mai mult decât necesar să aveți grija ce fel de aminoacizi consumați și în ce cantități, deoarece chiar și excesul poate fi periculos.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata