Cum poți scăpa de aspectul de ochi obosiți, pentru a-ți recâștiga încrederea în tine

17

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu aspectul de ochi obosiți, sub formă de surplus de piele în această zonă, pungi sau cearcăne. Acestea pot apărea din cauza oboselii, a unui stil de viață dezordonat sau odată cu înaintarea în vârstă. Indiferent de cauză, apariția lor poate avea un puternic impact emoțional.

Din fericire, există o serie de soluții pentru a elimina aspectul de ochi obosiți, în funcție de tipul de formațiuni apărute și de cât de severe sunt. Acestea te pot ajuta să îți recapeți vitalitatea pielii de sub ochi, dar și încrederea în tine. Practicile pe care le poți aplica variază de la obiceiuri de îngrijire la proceduri chirurgicale.

Cearcănele

În momentul în care țesutul de sub ochi se subțiază, rețeaua vasculara devine mai vizibila sub forma cearcănelor. Acestă pigmentare este cauzată deseori de oboseală, de efortul la care ochii sunt supuși zilnic și de procesul de îmbătrânire. Așadar, atât lipsa de somn, cât și utilizarea calculatorului pot determina apariția cearcănelor, dar ele pot fi și un rezultat al eredității.

Pentru a scăpa de aspectul de ochi obosiți cauzat de cearcăne, poți încerca folosirea produselor cosmetice speciale, cum ar fi creme, batoane corectoare sau produse cu factor de protecție solară. De asemenea, este recomandat să porți mereu ochelari de soare și să eviți frecarea țesutului din această zonă. Din categoria remediilor naturiste, aplicarea de pliculețe reci de ceai pe post de comprese poate fi de ajutor.

O procedură puțin mai elaborată folosită împotriva cearcănelor include tratamentele ce folosesc lumina pulsată. Această lumină este direcționată către zonele afectate și poate distruge celulele care duc la pigmentarea pielii. Astfel, se poate evita aspectul de ochi obosiți și se poate recăpăta vitalitatea pielii.

Pungile de sub ochi

Acestea sunt un rezultat al acumulării de apă (edemul palpebral) sau a grăsimii la nivelul ochilor și au ca principală cauză oboseala și obiceiurile nesănătoase, dar pot apărea și în urma unor afecțiuni ale sinusurilor, a răcelilor sau a alergiilor. Pielea din această zonă este foarte subțire, așa că permite vizualizarea acumulării de fluide în exces (edemul palpebral) sau de grăsime in aceasta zona.

În cazul pungilor de sub ochi, este recomandată identificarea cauzei principale care a dus la apariția lor și tratarea acesteia nechirurgical sau chirurgical. Dacă ele sunt un rezultat al stilului de viață, poți recurge la adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase și renunțarea la fumat. 

Pungile de sub ochi pot fi diminuate și prin evitarea frecării zonei afectate, prin eliminarea machiajului înainte de culcare și chiar și prin schimbarea poziției de somn. Aspectul de ochi obosiți va dispărea mai repede dacă vei dormi pe spate și cu capul mai sus. În cazul dormitului pe o parte, fluidele se acumulează mai ușor în zona ochilor.

Surplusul de piele din jurul ochilor

Acest fenomen apare în general odată cu înaintarea în vârstă și accentuează aspectul de ochi îmbătrâniți. În afară de modificarea aspectului, pielea în exces poate duce la apariția senzației de ochi obosiți în urma unei zile aglomerate. Pentru a corecta pleoapele și a asigura un efect de întinerire, o procedură recomandată este blefaroplastia inferioara

Această intervenție chirurgicală presupune eliminarea pielii în exces din zona ochilor și modelarea grăsimii, pentru a corecta alte posibile probleme. Este o procedură delicata care făcută corect combate senzația de disconfort, de ochi obosiți și conferă un aspect de întinerire a țesuturilor.

Prin recăpătarea vitalității pielii și combaterea aspectului de ochi obosiți, vei putea să te simți mult mai încrezător în forțele proprii. În funcție de cât de afectat este țesutul din zona ochilor, poți alege remedii cosmetice sau naturiste sau poți opta pentru proceduri mai avansate, cu ajutorul unui specialist. De asemenea, nu uita că o viață sănătoasă te poate ajuta să menții un ten tânăr și strălucitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata