5 criterii de alegere a unui telefon nou

76

Un telefon nou este, cu siguranță, o necesitate în zilele noastre, când progresul tehnologic are loc cu viteză amețitoare, iar multe activități pe care le desfășurăm au legătură cu mediul online. Atunci când ești în căutarea unui nou telefon, este important să ții cont de mai multe aspecte, pentru a te asigura că faci alegerea potrivită pentru tine. Noi îți venim în ajutor și îți prezentăm cinci dintre criteriile esențiale, după cum urmează:

1. Prețul

Acesta este, cu siguranță, un criteriu deosebit de important. Îți poți gestiona bugetul cu ușurință cu ajutorul unui card de cumpărături. Cu un astfel de card ai posibilitatea de a achiziționa electrocasnice în rate fără dobândă*, inclusiv un telefon nou, fără să îți mai faci griji cu privire la prețul pe care îl are acesta.

 

Cu ajutorul unui card de cumpărături uiți de presiunea pe care o implică achitarea pe loc a întregii sume și îți poți permite imediat un telefon de calitate înaltă, ce prezintă caracteristici de ultimă generație în materie de proces tehnologic.

2. Memoria interna (RAM)

Pe măsură ce memoria internă, cunoscută ca „RAM” este mai mare, cu atât poți stoca mai multe aplicații. În vreme ce memoria externă poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie, și în care poți stoca o mulțime de fișiere, cea RAM stochează aplicații care nu ar rula pe cea externă. 

 

Așadar, dacă ești genul de persoană care preferă să utilizeze aplicații de tot felul, printre care și jocurile, o memorie RAM generoasă este un criteriu de alegere a unui telefon nou. Cu atât mai mult dacă ești pasionat de jocuri, este important să îți iei un telefon cu memorie RAM îndeajuns de mare pentru a le putea stoca.

3. Durata de viață a bateriei

Aceasta se exprimă în miliamperi pe oră (mAh) și reprezintă durata pe care o are un telefon până se descarcă. În cazul în care utilizezi intens telefonul, este indicat ca cel nou să aibă o durată mai mare a bateriei, pentru a putea susține toate acțiunile pe care le faci prin intermediul lui, fie ca petreci mult timp în convorbiri sau în diverse aplicații.

 

De exemplu, dacă ești pasionat de jocuri, de vizionat filme sau de efectuat filmări ori de realizat fotografii, chiar și de ascultat muzică pe diverse platforme, este o idee inspirată să îți achiziționezi un telefon cu durata de viață a bateriei cât mai extinsă.

4. Procesoarele

Numărul de procesoare și tipul lor determină viteza de răspuns a telefonului atunci când îl utilizezi. Astfel, este indicat ca telefonul nou să aibă mai multe nuclee – cu cât sunt mai multe, cu atât telefonul va răspunde mai rapid la acțiunile pe care le desfășori pe el. 

 

Trebuie însă menținut că mai multe nuclee presupune un consum mai ridicat al bateriei, motiv pentru care este important să ai în vedere simultan acești doi factori atunci când îți alegi noul telefon.

5. Rezoluția ecranului

Poate că nu te-ai fi gândit inițial ce însemnătate are acest criteriu. Rezoluția ecranului se referă la claritatea pe care o are imaginea sa, iar tocmai de aceea se recomandă ca noul telefon să dispună de cât mai mulți pixeli pe inch. 

 

Acest fapt presupune și imagini mai clare atunci când faci fotografii sau când filmezi. Așadar, dacă obișnuiești să fotografiezi sau să filmezi frecvent sau dacă îți place să vizionezi diverse producții online, este esențial să ții cont și de acest criteriu atunci când alegi să achiziționezi un telefon nou.

 

În concluzie, atunci când dorești să îți schimbi telefonul cu unul nou, cu diverse caracteristici utile și moderne, este o idee inspirată să ai în vedere și sugestiile pe care ți le punem la dispoziție și să alegi ce corespunde cel mai mult necesităților și preferințelor tale!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata