Ce avantaje are folosirea unui robot de paletizare

Paletizare este un proces complex care implică o serie de acțiuni ce presupun mult efort, precum aranjarea stivelor de pachete, pungi sau cutii de carton pe paleți.

Explozia comerțului online, intensificarea activităților în depozitele de marfă și dezvoltarea activităților de curierat generează nevoi noi într-un domeniu în care automtizarea vine să simplifice mult activitatea și să crescă productivitatea.

Soluțiile colaborative care îndeplinesc ușor această parte a activității unei companii nu au întârziat să apară. Folosirea roboților de paletizare devine tot mai des întâlnită în cadrul companiilor care au nevoie de un astfel de ajutor. Acesta este unul dintre procesele care au câștigat foarte mult de pe urma automatizării cu coboți. Robotul de paletizare a făcut întreg procesul mai ușor și mai rapid.

Automatizarea paletizării a redus semnificativ implicarea muncii manuale grele și a contribuit la menținerea calității mărfurilor înainte ca acestea să fie gata de livrare.

Avantajele utilizării roboților de paletizare

Folosirea unui robot paletizat aduce o serie de beneficii pentru activitatea companiei.

Procesul de paletizare devine mai rapid: Viteza este importantă, iar roboții de paletizare înlesnesc întreg procesul, făcându-l mult mai rapid și precis. În timp, aceasta se reflectă  în costurile produselor fabricate sau serviciilor oferite, care vor fi mai mici.

Citeste si:  Experienţe de neratat între 20 şi 30 de ani

Colaborare excelentă cu oamenii din echipă: Paletizarea ca parte a procesului de producție nu poate fi făcută de o singură persoană. Automatizarea în această direcție este cea mai bună soluție de business pentru o fabrică.

Roboții de paletizare preiau din activitatea oamenilor și nu mai permit ridicarea greutăților. Acest lucru contribuie la o stare de generală de sănătate și mai bună a angajaților, la un moral mai bun, ceea ce îi motivează să fie și mai dedicați muncii lor. Angajații sănătoși sunt mai productivi și cooperează mai bine unii cu alții. În plus, roboții ajută angajații care lucrează în paletizare. Cu viteza lor, productivitatea crește și aceștia pot vedea impactul muncii lor asupra organizației.

Ajută la reducerea costurilor: Roboții de paletizare pot ridica cu ușurință mărfurile grele, iar viteza lor ajută la scăderea timpului de procesare. Paletizarea manuală, implică o mai mare desfășurare de forțe și mai mult efort. Roboții reduc semnificativ numărul de persoane necesare pentru paletizare, angajații care până atunci desfășurau această muncă putând fi folosiți pentru realizarea altor activități din cadrul organizației.

Citeste si:  Tratamente dentare laser fără durere, numai la Life Dental Spa Iași

Se previne și reduce deteriorarea mărfurilor. Atunci când lucrezi cu oamenii, este practic imposibil să nu se strecoare eroarea umană, indiferent de procesul sau natura activității. Roboții de paletizare sunt o soluție potrivită care contribuie la prevenirea și reducerea deteriorării mărfurilor, chiar și atunci când sunt utilizați la viteză mai mare. Produsele sunt manipulate cu grijă și pierderile se diminuează semnificativ când procesul de paletizare revine roboților specializați.

Pot fi folosiți pentru o gama largă de mărfuri. Companiile au moduri diferite de a-și ambala produsele. Unele folosesc pungi, altele cutii de carton. Sunt și firme care folosesc lăzi sau orice alte tipuri de materiale care se potrivesc cel mai bine produselor lor. Folosind capete potrivite pentru brațe, roboții de paletizare pot manipula cu ușurință orice material de ambalare. Astfel marfa este ridicată, deplasată dintr-un punct în altul în maximă siguranță.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner