Cum să cumpărați un laptop de gaming ieftin: 6 sfaturi esențiale

Nu trebuie să faceți o gaură în contul dvs. de economii pentru a juca cele mai noi jocuri video pe un laptop. De fapt, v-ați putea scufunda adânc în lumea VR chiar și cu un laptop de gaming ieftin.

Cu toate acestea, pentru a obține specificații puternice la un preț scăzut, trebuie să faceți unele sacrificii, mai ales în ceea ce privește alte componente cheie. Pentru a evita remușcările cumpărătorului atunci când cumpărați un laptop ieftin, urmați sfaturile de mai jos.

Sfaturi rapide

 • Gândiți-vă la ce vreți să jucați. Nu aveți nevoie de o placă grafică avansată pentru a rula jocuri de bază. O placă GPU integrată va fi destul pentru o cantitate surprinzătoare de jocuri.
 • Alegeți un sistem de 15 inch. Un laptop de gaming de 15 inch se încadrează între portabil și puternic; în plus, aceste tipuri de laptopuri sunt disponibile mai frecvent la un preț bun.
 • Nu vă mulțumiți cu un afișaj cu rezoluție slabă. Puteți obține acel ecran 1920 x 1080 chiar și la un buget redus.
 • Indiferent dacă alegeți un laptop de gaming ieftin sau all-inclusive, evitați ecranele tactile. Tot ce fac este să crească prețul.
 • Obțineți un SSD. Deoarece sacrificați o anumită putere pentru bugetul dvs., ar trebui să vizați viteza peste memorie.
 • Obțineți cel puțin un procesor Intel Core i5-7300HQ. Cu acest procesor, veți avea parte de performanțe solide și accesibile.

Dimensiune: Putere vs. Portabilitate

Aproape fiecare dimensiune de laptop de gaming este disponibilă și la un preț mai mic. Rețineți că cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai puternice și invers (cel puțin în majoritatea cazurilor).

 • Cel mai puternic, cel mai puțin portabil (17-18 inch): cu o dimensiune mai mare, vine mai multă putere, ceea ce mărește cu adevărat prețul. Această putere va sacrifica o oarecare portabilitate, deoarece laptopurile de 17 și 18 inch sunt mai grele și consumă mult mai multă baterie.
 • Moderat de puternic și portabil (15 inch): Oferind un amestec solid de portabilitate și putere, laptopurile de 15 inch sunt, de obicei, cele mai populare dimensiuni pentru laptopurile de jocuri. Nu numai că sunt de obicei mai ieftine, dar au și mai multă autonomie decât omologii lor mai mari.
 • Cel mai puțin puternic, cel mai portabil (13-14 inch): Deși puteți găsi laptopuri de gaming de 13 și 14 inch, acestea tind să fie extrem de scumpe, datorită portabilității lor extreme și a duratei de viață a bateriei. Cu toate acestea, ele tind să fie și mai puțin puternice decât sistemele mai mari.

Ecran

De obicei, primul lucru sacrificat într-un laptop de gaming de buget este ecranul, dar iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun display pentru bugetul dvs.

 • Rezoluție: chiar dacă căutați un laptop de gaming ieftin entry-level, nu ar trebui să vă lăsați convins să utilizați o rezoluție jalnică de 1366 x 768. Căutați cel puțin un ecran 1920 x 1080. Din păcate, va fi greu să găsiți un laptop cu un panou QHD (2560 x 1440) sau 4K (3840 x 2160) la un preț mic.
 • Ecrane tactile: nu veți găsi multe laptopuri de gaming cu afișaje pe ecran tactil, dar ele există. După cum am menționat și mai sus, nu le recomandăm celor care caută un laptop de gaming ieftin.
 • Mat sau lucios: Nu există o diferență de preț între cele două, deci această decizie se referă mai mult la preferințele personale. Cu toate acestea, dacă intenționați să vă jucați în spații bine iluminate, vă recomandăm să obțineți un ecran mat, deoarece nu va reflecta la fel de multă lumină. Dar dacă jucați de obicei în întuneric, s-ar putea să vă bucurați mult mai mult de culorile vii ale unui ecran lucios.

Stocare

Unitățile în stare solidă sau SSD sunt standardul pentru stocare în zilele noastre, deoarece sunt incredibil de rapide, în comparație cu unitățile hard disk mecanice obișnuite. Chiar și laptopurile ieftine de gaming au opțiuni SSD. Cu toate acestea, dacă bugetul dvs. este foarte restrâns, trebuie să decideți dacă preferați să aveți mai multă capacitate de stocare (HDD) sau o viteză mai mare (SSD).

De regulă, SSD-urile oferă un timp de pornire redus computerului dvs. și jocurilor pe care le executați, dar aceste unități pot fi mai scumpe, în funcție de cât spațiu doriți. În mod ideal, vă recomandăm 256GB, dar în funcție de marca laptopului, diferența de preț între o unitate de 128GB și 256GB poate fi semnificativă.

Între timp, un HDD vă va oferi mai mult spațiu pentru stocarea tuturor jocurilor dorite și a altor fișiere mari, dar se va încărca mult mai lent decât un SSD. În cele din urmă, vă sugerăm să acordați prioritate SSD-ului, deoarece timpul de pornire mai rapid merită sacrificiul în stocare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata