Îți dorești o vacanță activă, chiar dacă mergi la plajă? 5 activități recomandate

21

O vacanță la plajă reprezintă pretextul perfect pentru a lăsa toate grijile acasă. Foarte multe destinații exotice din întreaga lume le oferă turiștilor condiții excelente pentru o relaxare deplină, la prețuri accesibile. 

Însă, dacă ești o persoană dinamică și vrei de la concediul tău tot felul de experiențe inedite, atunci cu siguranță îți dorești ceva mai mult decât să petreci zile întregi pe șezlong sau la piscina hotelului. Prin urmare, îți recomandăm mai departe câteva activități din care să te inspiri dacă vrei să te bucuri de o vacanță activă:

     1. Scuba diving

Dacă ești pasionat de scufundări sau pur și simplu te-ai decis să încerci ceva nou în vacanța din acest an, trebuie să iei în considerare activitățile de scuba diving. Senzația de a te scufunda în adâncuri este fascinantă, mai ales că ai șansa de a descoperi vietăți marine dintre cele mai deosebite. 

Marea Roșie este considerată cel mai interesant și potrivit loc din lume pentru scuba deoarece are o faună și o floră submarină extrem de bogate. Dacă te-ai decis să mergi în vacanță la plajă în Egipt, în stațiunea Hurghada, una dintre destinațiile preferate ale românilor, trebuie să știi că aici se află și cel mai mare centru turistic de scufundări. 

Practic, lumea din adâncuri este unul dintre cele mai importante obiective turistice în Hurghada, de aceea aici vin anual turiști de pretutindeni ca să se bucure de plajă și soare, dar și de posibilitatea inedită de a explora apele Mării Roșii.

     2. Croazieră pe mare

Atunci când mergi în vacanță într-o destinație exotică, poți să te bucuri de soare și de apă și într-o aventură pe apă. În multe locuri de vis turiștii merg în croaziere de o zi către diverse insule de corali și fac mai multe opriri pentru snorkeling. 

De exemplu, dacă ajungi în vacanță într-una din stațiunile de lux din Egipt, poți alege o croazieră către Orange Bay, Giftun Island sau Paradise Island ori o croazieră pe Nil, perla lumii antice.

     3. Vizite la muzee și alte obiective turistice

Este binecunoscut faptul că, atunci când mergi în vacanță într-o destinație ideală pentru soare și plajă, nu poți să-ți petreci tot timpul pe nisip. Dacă ești o persoană activă, îți recomandăm ca înainte de a pleca în călătorie să te interesezi și despre obiectivele turistice din zonă. 

În multe orașe vei avea surprinderea să descoperi muzee inedite, biserici, moschei, temple, catedrale sau acvarii care aduc un elogiu vieții marine. În anumite destinații, precum Egipt sau Turcia, piețele pline de comercianți, buticuri și bazaruri reprezintă un obiectiv turistic ce nu trebuie trecut cu vederea, la fel și unele străzi și bulevarde aglomerate care abundă de magazine de suveniruri, restaurante și cafenele. Practic, într-o asemenea destinație-magnet pentru turiști, nu-ți va fi de ajuns o singură vacanță ca să explorezi tot ceea ce are de oferit.

     4. Excursii de o zi

În cazul în care mergi într-o stațiune turistică, dar îți dorești să explorezi și zonele din jurul acesteia, ai posibilitatea de a merge în diverse excursii de o zi. Dacă rămânem la exemplul nostru, Hurghada, din această deosebită stațiune sunt organizate călătorii de excepție către piramidele din Giza, capitala Cairo, Insula Paradisului, Luxor, alte stațiuni din Egipt sau chiar Ierusalim. 

Astfel de vizite scurte te pot ajuta să descoperi cât mai multe locuri atunci când mergi într-o țară străină, să explorezi în voie și să te bucuri de o vacanță activă.

     5. Explorarea obiceiurilor locale

Probabil că mulți dintre noi am fost întotdeauna surprinși de stilul de viață al localnicilor atunci când am mers în vacanță în afara granițelor țării. Ei bine, una dintre cele mai simple activități, dar care îți poate aduce foarte multe satisfacții, este să descoperi obiceiurile anumitor popoare. 

De pildă, dacă ajungi într-o destinație din apropierea deșertului, optează pentru o vizită la așezările beduinilor și pentru plimbări cu cămila, iar dacă îți îndrepți atenția către țările mediteraneene, alege să descoperi gastronomia tradițională impresionantă.

 

Dacă vrei să ai parte de o vacanță activă poți lua în calcul tot felul de activități inedite. Trebuie doar să-ți stabilești din timp un itinerariu de vacanță ca să te bucuri de cât mai multe experiențe de neuitat!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata