3 soluții de fluidizare a traficului de pasageri în marile aeroporturi

Succesul cu care marile aeroporturi gestionează în fiecare zi un număr foarte mare de pasageri se datorează și soluțiilor inteligente de fluidizare a traficului de oameni din incinta acestora. Ascensoare, scări și trotuare rulante – aceste sisteme de transport sunt special gândite pentru deplasarea într-un timp optim a unui flux continuu de pasageri, oră de oră, zi de zi.

Cu doar câteva excepții, marile aeroporturi internaționale trebuie să gestioneze cu succes în fiecare zi sute de aterizări și decolări, orare fixe, pasageri grăbiți să prindă un avion sau să facă la timp check-in-ul. Așadar, sistemele de transport din incinta acestor spații uriașe trebuie să funcționeze excelent, fie că este toamnă sau primăvară, fie că este weekend sau perioada sărbătorilor de iarnă. Iată cum:

    1. Ascensorul – transport rapid și în siguranță pe verticală
    2. Scările rulante – alternativa eficientă a lifturilor din aeroport
    3. Trotuarul rulant – deplasare fără probleme a bagajelor

1. Ascensorul – transport rapid și în siguranță pe verticală

În aeroporturile de mari dimensiuni, întinse atât pe orizontală, cât și pe mai multe etaje, ascensoarele își fac foarte bine treaba, mai ales la orele dimineții sau în perioada vacanțelor. Conceput să transporte un număr mare de pasageri, atât la urcare, cât și la coborâre, un ascensor potrivit pentru marile aeroporturi îmbină de fiecare dată utilul cu plăcutul: pasagerii vor ajunge rapid la unul dintre etajele superioare, acolo unde se afla poartă lor de îmbarcare, putând să admire în același timp farmecul aparte al forfotei de sub ei, prin geamurile de sticlă ale unui ascensor panoramic.

2. Scările rulante – alternativa eficientă a lifturilor din aeroport

În marile aeroporturi, scările rulante sunt robuste și rezistente. Lățimea treptelor trebuie să permită un transport rapid și în siguranță, atât pentru pasageri cât și pentru bagajele acestora. Scările rulante reprezintă alternativa perfectă pentru transportul pe verticală, în cazul în care timpul nu îți permite să aștepți ca ascensorul să coboare de la etajele superioare, sau este deja plin, atunci când vrei să urci cu tot cu bagaje în el. Scările rulante destinate traficului intens, așa cum este cel din marile aeroporturi, sunt concepute să reziste la un flux mare de pasageri, integrându-se fără probleme în decorul unui spațiu atât de voluminos precum cel al unui aeroport.

3. Trotuarul rulant – deplasare fără probleme a bagajelor

Trotuarul rulant transportă în condiții de confort și siguranță pasageri cu bagaje voluminoase, asigurând astfel o mai bună mobilitate în zone de trafic intens. Chiar dacă nu sunt la fel de rapide precum ascensoarele sau scările rulante pe care le întâlnim în aeroporturi, trotuarele rulante reprezintă o mână de ajutor incredibilă, mai ales pentru persoanele în vârstă sau pentru cele care transportă obiecte cu un gabarit ridicat. Ai fi surprins să afli ce obiecte cară după ei unii pasageri, plătind de altfel un preț considerabil al biletului, pentru deplasarea acestor bagaje în siguranță. De aceea, un trotuar rulant este acolo 24/24 h, pentru a-și face foarte bine partea sa de treabă, în gestionarea eficientă a fluxului de oameni și bagaje dintr-un aeroport.

Mai multe informații despre scări și trotuare rulante, produse perfecte pentru traficul de pasageri și bagaje din marile aeroporturi internaționale, poți găsi aici: 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata