5 semne care confirmă că ai ales cariera potrivită

4

Satisfacția pe plan profesional înseamnă din ce în ce mai mult în societatea actuală, iar efectele acesteia se reflectă și în plan personal. Din acest motiv, alegerea unei cariere nu doar potrivite, dar pe care vrei să o dezvolți constant, îți va aduce numeroase beneficii. Indiferent de vârstă, schimbările sunt normale și acceptate, iar dacă realizezi că practici o profesie care nu te mai reprezintă, drumul tău rămâne deschis pentru alte oportunități. Iată cinci semne care îți indică sau confirmă faptul că ai ales cariera ideală pentru tine:

1. Faci ceea ce te pasionează în fiecare zi

Unul dintre aspectele principale ale oricărui loc de muncă este pasiunea pe care o depui în fiecare zi. Ba mai mult, pasiunea pe care o simți și care se dezvoltă odată cu trecerea timpului. Aceasta poate avea legătură cu senzația pe care o ai în urma unei reușite sau când poți observa un rezultat propriu-zis, dar și atunci când lucrezi cu plăcere la un proiect, fără să te gândești prea mult la rezultat.

Dacă acest element lipsește în acest punct al carierei tale, o schimbare este binevenită. Orientează-te spre pasiunile tale din afara jobului și caută ceea ce te satisface în mod special. Dacă ai abilitati de organizare, poți găsi cu ușurință un job în diferite domenii, de la cele creative, la cele juridice. Tot ce trebuie să faci este să fii cu ochii în patru la anunțurile postate de companiile tale preferate sau să-ți pregătești o cerere de angajare bine pusă la punct pe care să o trimiți chiar și atunci când nu există posturi libere anunțate.

2. Ești un mentor bun

Dacă lucrezi direct cu cei care vor să învețe meseria ta și îți face plăcere, înseamnă că ești făcut să continui în aceeași direcție. Felul în care abordezi profesia pe care o practici zi de zi și lumina în care o pui indică nivelul de interes pe care îl ai pentru aceasta, dar și cât de mult poți să-i inspiri pe cei din jur. Când participi la programe cu angajați noi sau cu învățăcei, organizează o sesiune de feedback în care aceștia pot discuta despre ceea ce au învățat de la tine și de ce lecțiile au fost speciale. În acest fel poți observa o perspectivă diferită, care îți oferă noi informații chiar și despre tine.

3. Vrei să avansezi

Faptul că îți dorești să avansezi pe scara ierarhică sau să-ți îmbunătățești constant abilitățile, înseamnă că vrei să rămâi în domeniul în care activezi și să ajuți la dezvoltarea armonioasă a acestuia. Indiferent de compania în care lucrezi, odată ce îți găsești pasiunea principală, care te ambiționează zi de zi, îți vei dori să ajungi tot mai sus cu fiecare ocazie. Te poți surprinde muncind mai mult, bucurându-te de noi responsabilități sau implicându-te în mai multe proiecte, iar aceste lucruri sunt un semn clar că vrei să te bucuri de o carieră înfloritoare. Caută companiile care îți oferă posibilitatea să crești și să câștigi experiență.

4. Ești bun la ceea ce faci

Printre cele mai importante aspecte ale carierei se află și abilitățile înnăscute sau cele la care ai muncit mult timp. Odată ce acestea devin tot mai evidente și poți observa că devii tot mai bun la ceea ce faci, bucură-te de semnul care te poartă spre cariera visurilor tale. Pentru a afla dacă ești, într-adevăr, talentat în domeniul în care activezi, cere feedback superiorilor tăi, analizează rezultatele, dar nu uita să te gândești la părerea ta despre activitatea pe care o intreprinzi. Adesea tu ești cel mai mare critic al tău, iar părerea ta poate face diferența.

5. Copilul din tine ar fi mândru

De prea multe ori poate uiți să te oprești și să te uiți în spate, la versiunile tale anterioare. Merită să te gândești la copilul din tine și la felul în care s-ar simți acesta să te cunoască acum. Dacă simți că ar fi mândru de tine și că ți-ai dorit încă de atunci să faci ceea ce faci acum, drumul ales de tine este cel mai bun, sau un început bun pentru provocările care urmează. Gândește-te mai des la felul în care versiunile tale anterioare te-ar vedea acum, pentru a descoperi cum se aliniază dorințele și ce ai reușit să realizezi până în prezent.

 

Poate nu tu ai ales cariera ta, ci invers, dar indiferent de realitatea care se aplică în cazul tău, poți cu ușurință să-ți dai seama dacă ai făcut alegerile potrivite. Însă, dacă îți dorești o schimbare, nu-ți fie teamă să acționezi și să-ți schimbi prioritățile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata