Inregistrare in Spatiul Public Virtual: detalii oficiale ale Ministerului Finantelor Pubice

Din data de 16 mai 2018, oricine realizeaza venituri din activitati are posibilitatea sa le declare on-line.

Pentru aceasta, Formularul Electronic Inteligent al Declaratiei Unice, va vine in sprijin si  este disponibil in Spatiul Privat Virtual, ANAF.

Potrivit legislatiei fiscale in vigoare, incepand cu anul 2019 depunerea on-line a Declaratiei Unice va deveni obligatorie.

Odata inscrisi in SPV, contribuabilii au acces la informatii fiscale personale si beneficiaza de avantajele utilizarii serviciilor electronice si ale internet-ului: economisirea de timp prin interactionarea on-line cu ANAF-ul, reducerea birocratiei si primirea de documente cu aceeasi putere juridica precum cele comunicate prin posta sau la ghiseu.

Prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice se pot informa asupra obligatiilor fiscale, pot descarca decizii de impunere si pot verifica situatia declararii contributiilor sociale.

Pentru inregistrarea in SPV, contribuabilii, primesc o scrisoare de la ANAF fara de care nu se pot inregistra.

Apoi, trebuie sa se conecteze la internet si sa incarce urmatoarele date: numarul documentului primit prin posta, format din 12 cifre care este inscris in partea stanga-sus; codul numeric personal, sau numarul de identificare fiscala, inscris sub numarul documentului; seria si numarul actului de identitate; adresa proprie de e-mail; numarul telefonului mobil personal; numele de utilizator ales pentru autentificarea in SPV; parola  autentificarii in SPV.

Aceste informatii trebuie completate in formularul web disponibil pe portalul ANAF in sectiunea ”Spatiul Privat Virtual.

Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit de Ministerul Finantelor Publice si poate fi accesat direct la adresa .

Daca urmaritii pasii de mai sus, va veti inregistra corect in Spatiul Privat Virtual si beneficiate de informatii in deplina siguranta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata