Păr colorat și tratat: ai grijă de el cu produse speciale precum Fanola

Părul sănătos este, fără nicio îndoială, mătăsos, strălucitor și moale. Din păcate, adesea diferitele tipuri de tratamente chimice (vopsit, șuvitare sau alte practici de colorare) și fizice (uscătoare de păr, ondulatoare și plăci de îndreptat), mai ales dacă sunt prelungite, fac ca părul să devină plictisitor, fragil, lipsit de volum și cu un aspect extrem de neplăcut.

Pentru a evita părul deteriorat și pentru a nu fi nevoită să îl tunzi în cel mai drastic mod, ai la dispoziție mai multe soluții. Prima este să folosești produse specifice care protejează părul de căldură în timpul uscării. De asemenea, este foarte important să reduci utilizarea plăcilor și a ondulatoarelor necorespunzătoare și la temperaturi mult prea mari. În cele din urmă, aplică cel puțin o dată pe săptămână, o mască bună hidratantă și hrănitoare, care reconstruiește fibra părului. Să vedem pașii îngrijirii părului în detaliu.

Curățare

Spălarea în mod corectă părului tratat este esențială pentru a preveni uscarea și pierderea strălucirii. Alege un șampon specific pentru părul tratat. Cu acesta trebuie să speli ușor, fără a ataca rădăcinile. Dacă ai părul vopsit, alege șamponul pentru părul colorat. Fanola este un brand, disponibil la beauty4ever.ro, care îți va oferi un asemenea șampon, ce te ajută să păstrezi culoarea cât mai mult timp și cât se poate de strălucitoare, împiedicând decolorarea.

Alegerea balsamului este, de asemenea, fundamentală. Acesta trebuie să fie de bună calitate, deoarece va fi necesar să hrănești părul în profunzime și să-l întărești dacă este puțin slăbit. O dată pe săptămână, acordă puțin timp suplimentar pentru a aplica o mască nutritivă. La Fanola vei găsi toate aceste produse.

Ultimul truc în timpul curățării: aplică întotdeauna un jet de apă rece la final, pentru a închide cuticulele, care anterior erau „deschise” de soluțiile de spălare (acesta este un pas necesar pentru a elimina urmele de sebum, murdărie și poluare).

Uscare

Ceea ce urmează să îți spunem la acest subtitlu, sunt sugestii valabile pentru toate tipurile de păr, dar devin și mai importante pentru persoanele cu par tratat, vopsit, și, prin urmare, mai slăbit.

În timpul fazei de uscare, uscătorul de păr trebuie utilizat cu atenție, pe cât posibil la putere medie și fără a-l apropia prea mult de păr. Inițial, folosește-l fără difuzor pentru a dispersa căldura în mod uniform pe tot părul. Apoi adaugă difuzorul când dorești să obții stilizarea.

În orice caz, nu trebuie folosit niciodată uscătorul pe părul care este complet înmuiat în apă: ar fi literalmente că și cum l-ai prăji într-o tigaie încinsă. În primul rând, masează-l ușor cu un prosop fără să îl freci. În acest fel nu vei ridică cuticulele și vei evita să ai părul încrețit. Doar atunci când părul este bine uscat cu prosopul, îl poți desface cu un pieptene cu dinți largi sau o perie moale pentru a slăbi nodurile și întotdeauna dacă ai aplicat anterior balsamul.

Tipul de uscător de păr contează și el. Modelele cu uscător de păr ionizate sunt cele mai potrivite pentru părul tratat, deoarece datorită tehnologiei lor electrodinamice, în timp ce usucă eliberează ioni care hidratează părul. Puterea? Trebuie să aibă cel puțin 1600 de wati.

În ceea ce privește periile sau pieptenii, alege-le cele potrivite pentru coafare: acestea trebuie să aibă dinți largi și peri moi, de preferință naturali și trebuie spălate și curățate des. Evită plasticul – este principala cauză a părului electrizat. Lemnul sau cauciucul flexibil sunt mai bune.

Cure pentru păr vopsit

Dacă nu poți sta fără să îți vopsești părul, dorești să acoperi părul alb sau să încerci cele mai trendy culori ale momentului, îți recomandăm să faci acest lucru la un profesionist, care știe nu numai să identifice cele mai potrivite nuanțe pentru tenul tău, dar să utilizeze produse cât mai puțin agresive posibil.

În realitate, nu numai formularea vopselei respectă (sau, dimpotrivă, dăunează) părului, ci tehnică adoptată pentru colorare. Atât în ​​salon, cât și acasă, pentru un rezultat bun este foarte important să respecți timpul de aplicare indicat pe ambalaj. Uneori, depășirea cu 5 minute ar putea stresa părul.

Mai mult, părul va suferi mai puțin dacă în momentul clătirii este curățat cu șampoane potrivite pentru colorare. Pentru o colorare bună trebuie să respecți reguli precise. De fapt, există produse specifice care fixează culoarea tocmai aplicată, hrănesc rădăcinile și închid perfect cuticulele. Numai în acest fel poți asigura un păr moale ulterior, chiar dacă este colorat. Pentru asta îți recomandăm vopseaua Fanola și, desigur, produsele Fanola dedicate îngrijirii ulterioare a părului vopsit.

Îngrijirea părului vopsit vara

Vara pune la încercare părul vopsit: amestecul de raze UV, vânt și apă de mare sau piscină sunt elemente ce pot avea un efect de uscare vizibil.

Prima sugestie este să nu neglijezi protejarea părului cu un produs de protecție UV, pentru a evita uscarea și decolorarea. Probabil că ai observat că după o vară întreagă petrecută la soare, părul este deteriorat de parcă ar fi făcut o baie cu decolorant. Pălării, eșarfe și bandane vin în ajutorul părului tău. Pentru o protecție mai mare, optează pentru protecție solară pentru păr cu filtre specifice: pe piață există produse cu texturi intense pentru părul uscat și încrețit, și altele mai ușoare, potrivite pentru părul fin și subțire. Toate sunt concepute pentru a evita „tonifierea” stranie a culorilor, precum galbenul din părul blond și portocaliul în maro. În plus față de păstrarea culorii nealterate și strălucitoare, acestea contracarează acțiunea de uscare a sării și a clorului.

În plus, cele mai noi produse anti-UV pentru păr acționează și pentru a modela coafurile, acestea fiind ideală atunci când nu ai timp să îți aranjezi părul după o zi de plajă.

Te speli pe păr în fiecare zi în anotimpul cald? Atâta timp cât șamponul este diluat și aplicat o singură dată, poți face acest lucru. În loc de balsamul tradițional, poți aplică o soluție specială pentru a hrăni și hidrata părul mai mult. De asemenea, cu aceste măști speciale vei avea un păr moale, disciplinat și îngrijit!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata