Zgarda perfecta: cateva criterii de alegere

Contrar a ceea ce se crede in mod obisnuit, o zgarda pentru caini din petshop nu este usor de ales, deoarece trebuie ca sa luati in considerare numerosi factori pentru a gasi un accesoriu ideal pentru un anumit animal de companie.

Zgarzile canine nu se aleg la intamplare, deoarece aveti nevoie sa cunoasteti mai multi parametri specifici cainelui dumneavoastra si doar lui:

  •   dimensiunea si greutatea;
  •   varsta animalului;
  •   tipul de blana (sau lipsa acesteia);
  •   temperamentul cainelui.

Principalele elemente care stau la baza alegerii zgarzilor sunt, precum va asteptati, dimensiunea si greutatea acelora cele vor purta.

Strict legat de aceste caracteristici este si diametrul gatului cainelui in cauza.

Regula spune ca un animal cu un gat mai subtire are nevoie de o zgarda cu un diametru ceva mai mic si relativ mai subtirica, pe cand un caine puternic, cu un gat gros, necesita o zgarda mai lata si realizata dintr-un material mai dur, rezistent la tractiune.

Un alt element de baza in alegerea unei zgarzi bune il reprezinta varsta cainelui caruia ii este destinata.

Majoritatea raselor de caini sunt caracterizate prin faptul ca reprezentantii lor cresc foarte repede si, de aceea, in afara de faptul ca trebuie ales un colier de tip zgarda care sa fie captusit pe interior cu o piele moale sau alt material cu o textura catifelata, iar catarama sa nu jeneze pielea, acest accesoriu ar trebui ca sa fie reglabil pentru ca sa nu fie necesar a fi schimbat foarte repede.

In plus, chiar ar fi extrem de neplacut pentru cainele ce o poarta, ca, dupa ce s-a obisnuit (in fine!) cu o anumita zgarda, sa reia procesul de adaptare de la inceput pentru a se acomoda cu alta noua.

Pentru cainii adulti trebuie sa se acorde o atentie deosebita cusaturilor zgarzilor pe care acestea le prezinta, finisajelor in ansamblul lor, deoarece, daca ele sunt iesite in relief pot ca sa jeneze pielea gatului cainelui, iar animalul sa refuze sa mai poarte accesoriul respectiv.

Evident, mai intai trebuie sa masuram circumferinta gatului cainelui cu un centimetru de croitorie sau, mai simplu, cu o banda textila, dupa ce punem unul – doua degete intre gat (pielea animalului din acea zona) si instrumentul de masurat.

Ca si in cazul in care ar trebui ca sa cumparam hainute unui copilas, daca vorbim de un catelus nu vom alege o zgarda prea stramta, pentru ca va trebui mai apoi ca sa o schimbam rapid, pe masura de animalul creste, dar nici o zgarda prea larga (de caine adult), pentru ca o sa il jeneze pe puiut.

Zgarzile canine pot fi pentru purtare permanenta sau temporara, doar pentru cand iesim cu prietenul latrator la plimbare si urmeaza sa ii atasam acestui accesoriu uzual si o lesa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata