Cum se amenajează corect spațiile din locuința cu trafic intens?

În fiecare zi locuința ta suportă un anumit nivel de trafic, în funcție de numărul de utilizatori. Așa cum este și firesc, în unele zone traficul este mai intens decât în altele, de exemplu în cazul holurilor sau chiar al băilor. Ce este de făcut pentru a asigura integritatea spațiilor și a pardoselilor în aceste locuri? Iată câteva idei care ar putea sa te ajute să amenajezi eficient spațiile cu trafic intens din locuință.

Holurile de acces

Holurile sunt probabil zonele cu cel mai mare nivel de trafic, deoarece cel mai adesea accesul se face prin aceste spații intermediare. Din acest motiv va trebui ca  să te axezi pe două aspecte pentru holuri, după cum urmează.

Alegerea unei pardoseli de calitate

Pardoselile reflectă nivelul de trafic dintr-o încăpere. În general holurile se amenajează folosind placaje ceramice, însă dezavantajul acestora constă în faptul că oferă suprafețe reci, impersonale și deloc primitoare. O alternativă la aceste produse ar fi să folosești covor PVC si linoleum pentru trafic intens, fiind variante de pardoseală care îți oferă senzația de confort și căldură.

Aceste produse de acoperire îți oferă suprafețe ușor de curățat, fără rosturi, astfel încât igiena să poată fi asigurată oricând. În plus, suprafețele nu vor fi deteriorate nici de nivelul de trafic și nici de substanțele folosite pentru curățarea pardoselilor, deoarece materialele din care sunt realizate sunt foarte rezistente.

Organizarea spațiului

Citeste si:  Provident da credit ideii tale intr-un mod responsabil: Afla ce sunt creditele rapide IFN si aplica online!

Holurile au nevoie de un spațiu cât mai aerisit. Fiind o zonă foarte mult tranzitată, trebuie să elimini obstacolele sau lucrurile care ar putea să influențeze capacitatea ta de a te mișca. Holurile sunt în general generoase, dar un spațiu dezorganizat te va pune în dificultate atunci când îl folosești. Poți alege așadar strictul necesar, adică un cuier și un pantofar, o măsuță de cafea și eventual un taburet sau scaun. În acest fel vei avea la îndemână tot ceea ce îți trebuie, dar nu vei încărca suplimentar spațiul destinat holului.

Băile și bucătăriile

Ca și în cazul holurilor, băile și bucătăriile au nevoie de o pardoseală specială. Poți să alegi placare ceramică, rășină epoxidică, sau poți să asiguri continuitatea cu holul, folosind covorul PVC. important este să creezi avantajul suprafețelor line, pe care să le poți curăța cu ușurință, deoarece în aceste două camere vei petrece mare parte din timp.

În plus, în baie sau bucătărie aproape întotdeauna va exista contactul pardoselii cu apa, iar din acest motiv trebuie să alegi ceva fără rosturi, care să poată fi curățat rapid și care să nu își piardă proprietățile în ceea ce privește rezistența în timp.

Ca organizare este indicat să ai în vedere crearea unui culoar de acces, pe care să îl stabilești în raport cu noțiunile tale de confort, astfel încât utilizarea acestor camere să se facă cu ușurință. Stabilește organizarea dulapurilor astfel încât să ai acces facil la ele, să știi exact unde sunt lucrurile de care ai nevoie, iar în acest fel îți vei eficientiza camerele.

Balconul închis

Deși ai spune că nu este una dintre camerele cu trafic intens, în realitate balconul este folosit destul de mult. Dacă balconul este închis, e suficient să amenajezi în mod corect spațiul, astfel încât acesta să nu devină un mic colț de depozitare.

 

Citeste si:  Un concediu de vis presupune cazare Delta Dunarii in conditii de lux!

Amenajarea corectă a camerelor nu ține doar de decorațiuni sau ambient. Uneori este necesar să pleci de la lucruri de bază, cum ar fi traficul în casă, ca să-ți dai seama care sunt nevoile reale ale fiecărui spațiu. De acolo, alegerile devin simple, deoarece soluțiile moderne îți oferă posibilitatea să te bucuri din plin de confortul casei tale. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata