6 regiuni de dezvoltare din România printre cele mai sărace 20 de regiuni din UE

Şase din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României figurează printre cele mai sărace 20 de regiuni din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte Produsul Intern Brut/locuitor la paritatea puterii de cumpărare standard.

Potrivit datelor prezentate luni de reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică, în acest clasament figurează regiuni din Bulgaria, România, Polonia şi Ungaria, iar regiunea Nord-Est a României are un PIB/locuitor PPS de 27 la sută din media UE-27, fiind cea mai săracă regiune din UE cu excepţia unei regiuni din Bulgaria, cu un PIB/locuitor PPS de 26 la sută din media europeană.

În acest clasament negativ mai figurează regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud-Est, Sud-Muntenia, Nord-Vest şi Centru. Numai două regiuni din România nu se află în acest clasament negativ – Bucureşti-Ilfov şi Vest.
În topul celor mai bogate regiuni din UE, în termeni de PIB/locuitor PPS, figurează regiuni din Marea Britanie, Luxemburg, Belgia, Germania, Suedia, Austria, Slovacia, Cehia, Franţa, Olanda, Danemarca şi Finlanda. România are un PIB/locuitor PPS reprezentând 42 la sută din media UE-27.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata