8 judeţe afectate de ninsori, drumuri închise

8 judeţe au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile, Autostrada Soarelui fiind parţial închisă din cauza zăpezii, a informat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, la videoconferinţa cu prefecţii susţinută duminică (24 ianuarie 2010) de premierul Emil Boc.

Potrivit unui raport al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), sunt afectate de temperaturile scăzute judeţele Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ şi Tulcea. În judeţul Buzău este închis DN 22, Râmnicu Sărat-Brăila, iar în judeţul Călăraşi este închisă autostrada A2, pe tronsonul Drajna-Feteşti este închisă.

În judeţul Constanţa, zece drumuri judeţene sunt blocate, iar în porturile maritime şi Constanţa Sud fluvial au fost suspendate manevrele. De asemenea, au fost suspendate 4 trenuri, pe legăturile Constanţa Tulcea, Mangalia-Constanţa. Pe drumurile din judeţul Galaţi se circulă cu dificultate, iar în judeţul Ialomiţa sunt 8 drumuri judeţene blocate. Tot în Ialomiţa, Autostrada A2 este temporar închisă cu rută alternativă pe DN 3A.

În judeţul Neamţ, localităţile Itreşti şi David sunt izolate, iar patru drumuri judeţene sunt înzăpezite. În judeţul Tulcea, şase drumuri judeţene sunt blocate, iar în judeţul Vrancea este închis DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, de la km 0 la km 15. De asemenea, în Vrancea, 4 drumuri judeţene sunt blocate.
În privinţa alimentării cu energie electrică, trei linii de medie tensiune şi un transformator sunt afectate în judeţul Călăraşi, 7 localităţi sunt afectate în Constanţa, iar în Ialomiţa o localitate are de suferit din acest punct de vedere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata