Analist imobiliar: Ne aşteptăm la ieftinirea apartamentelor cu 20-25%

– In acest an se anunta in continuare scaderi de preturi la apartamente in marile orase. Analistii spun ca se vor majora impozitele pe proprietati, scrie Gândul.

.
Romanii cu bani care asteapta de mai bine de doi ani preturi foarte mici pe piata imobiliara pot sa-si faca planuri de cumparare: evaluatorii preconizeaza scaderea in continuare a preturilor apartamentelor, mai ales a celor vechi.

„Preturile la apartamentele vechi vor scadea in continuare, una din cauzele imediate fiind eliminarea subventiilor la caldura. In aceste conditii, in decursul unui an, reducerea preturilor va fi de 20-25%, iar scaderile maxime vor fi atinse exact acolo unde au avut loc cele mai mari cresteri in perioada de boom economic”, a declarat pentru Gandul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

Sansele cumparatorilor de a profita de aceste reduceri sunt insa destul de mici, mai ales ca accesul populatiei la credite ramane redus, iar puterea de cumparare s-a micsorat continuu. „Cererea solvabila va fi din ce in ce mai mica, iar tranzactiile vor scadea in continuare„, adauga Crivii.

Cat despre posibilitatea majorarii taxelor si impozitelor, el crede ca cel mai tarziu de la 1 ianuarie 2011, romanii vor plati mai mult, inclusiv pentru impozitele pe proprietate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata