Andrei Baciu le recomandă românilor să se informeze din surse oficiale

Foto: antena3.ro
65

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu vine cu detalii de ultimă oră, despre emiterea certificatelor verzi.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta a vorbit despre emiterea certificatelor de COVID. Oficialul de la Minister susține că din cauza informațiilor false conform cărora ar exist un termen limită pentru emiterea acestora, numărul solicitărilor pe platformă a crescut și cu 8.500%.

Concret, în doar două zile, 300.000 de persoane și-au emis certificatele verzi, arată Andrei Baciu, care subliniază faptul că informația falsă a îngrijorat enorm populația și a destabilizat platforma de emitere a acestora.

Sute de mii de români au emis certificate verzi în doar două zile

În scrierile sale„Până în 25 Iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări. În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste 300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07 și peste 170.000 pe 29.07) au solicitat și generat documentul care atestă vaccinarea.

Rezultatul fake news-ului? Îngrijorarea populației și încercarea de a destabiliza platforma de emitere a certificatelor. În doar două zile, numărul solicitărilor a crescut cu 6500% și 8500%”, a scris luni pe Facebook secretarul de stat.

În contextul informațiilor false apărute în spațiul public, privind termenul limită al certificatelor de COVID, Andrei Baciu susține că acestea au putut fi demontate foarte ușor printr-o campanie de comunicare intensă și bine organizată care a durat în jur de câteva ore.

Andrei Baciu le recomandă românilor să se informeze din surse oficiale

Ulterior, spune secretarul de stat, situația a revenit la normal. Totodată, el a amintit și de informațiile false care au apărut în spațiul public și cu privire la criza combustibilului care de asemenea, la fel ca și în cazul certificatelor COVID a generat panică totală în rândul populației.

Aşadar, „De data asta a fost vorba despre certificate Covid. Acum câteva săptămâni, însă, societatea românească a fost supusă unui fake news care viza așa-zisa criză a combustibilului, care a generat panică”, susține Andrei Baciu.

În același timp, el a făcut un apel la populație să evite știrile false și să se informeze doar din surse oficiale, astfel încât situații de acest tip să poată să fie evitate.

Sursa: Capital.ro