Angajaţii accesează reţelele sociale la locul de muncă, deşi companiile la care lucrează interzic acest lucru

Jumătate dintre utilizatorii reţelelor sociale recunosc faptul că, cel puţin o dată pe săptămână, ignoră politicile companiei la care lucrează, care le interzice utilizarea acestora, în timp ce 7 la sută dintre cei ce accesează Facebook petrec, în medie, 68 de minute pe zi jucând online ‘FarmVille’, se arată în cercetarea semestrială Cisco Security Intelligence Operations (SIO), publicată de compania Cisco.

Conform SIO, jocurile online câştigă teren, iar şapte la sută din numărul de utilizatori care accesează Facebook petrec, în medie, 68 de minute pe zi jucând popularul joc interactiv ‘FarmVille’.
Locul al doilea în acest top este ocupat de ‘Mafia Wars’, cu cinci la sută dintre utilizatori ce petrec până la 52 de minute pe zi/utilizator, în timp ce ‘Cafe World’ a fost jucat de patru la sută dintre utilizatori, cu o medie de 36 de minute pe zi.

Pe fondul acestei situaţii, infractorii online dezvoltă diverse metode de a livra malware prin intermediul acestor jocuri. Pe de altă parte, cercetarea Cisco relevă faptul că 50 la sută dintre cei care au conturi deschise în reţelele sociale recunosc că ignoră, cel puţin o dată pe săptămână, politicile companiei care le interzic utilizarea uneltelor de socializare online.

În acelaşi timp, 27 la sută dintre cei chestionaţi au spus că schimbă setările dispozitivelor companiei pentru a accesa aplicaţiile interzise. Cisco, liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează, sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de inovaţie tehnologică, excelenţă operaţională şi responsabilitate socială corporatistă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata