ANI verifică din nou averea lui Gigi Becali

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat procedura de verificare în cazul europarlamentarului Gigi Becali, după ce în presă au apărut informaţii că acesta nu şi-a trecut în declaraţia de avere două împrumuturi acordate unei societăţi comerciale.

Potrivit articolelor din presă, Gigi Becali a împrumutat compania Leoser SA – Popeşti Leordeni cu 12 milioane de euro şi 15 milioane de euro. SC Leoser SA este deţinută de două rude apropiate lui Gigi Becali, Vasile Geambaz şi Horia Culcesu, nepotul, respectiv finul europarlamentarului. De cealaltă parte, Gigi Becali susţine că nu a trecut cele două împrumuturi în declaraţia de avere completată în 2009 pentru că a primit banii înapoi.

Este al doilea dosar de verificare deschis de inspectorii de integritate pe numele europarlamentarului. Pe 5 mai 2009, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Gigi Becali a infracţiunii de fals în declaraţii.

„În urma comparării datelor înscrise în declaraţiile de avere depuse de către George Becali cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul României, respectiv, în contextul participării la alegerile pentru Parlamentul European, s-a constatat faptul că acesta nu a menţionat în declaraţia de avere, datată 8 aprilie, înstrăinarea unui teren intravilan, situat în localitatea Pipera, către firma McDonald’s Romania. De asemenea, procentele acţiunilor deţinute de către Becali şi menţionate în declaraţia de avere nu corespund realităţii”, se arăta într-un comunicat al ANI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata