Antonescu: Voi propune măsuri politice radicale la Delegaţia Permanentă a PNL

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, 22 ianuarie, că nu este mulțumit de modul în care ministrul de Interne, Radu Stroe, și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, au gestionat tragedia din Apuseni, precizând că la Delegația Permanentă a PNL va propune măsuri politice „radicale”.

„Categoric nu avem cum să fim mulțumiți, pentru că este vorba de o tragedie, iar dacă acțiunea autorităților ar fi fost una pe măsura responsabilităților tot am fi suferit cu toții în această emoție publică. (…) Nu sunt mulțumit, așa cum cred că nimeni nu este mulțumit și aștept în continuare clarificări”, a spus Antonescu, la Realitatea Tv, precizând că l-a cunoscut personal pe pilotul Adrian Iovan.

Liderul PNL a precizat că premierul Victor Ponta a decis cine trebuie demis în urma raportului prezentat miercuri în Guvern.

„Sunt două lucruri aici. Cine ar trebui demis din Guvern a decis astăzi dl prim-ministru în urma unui raport pe care l-a primit de la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, un raport asupra căruia m-am informat, decizii asupra cărora m-am informat și în care îl sprijin fiindcă este decizia primului-ministru în această fază. Doi: ceea ce a răspuns doamna ministru înainte de a intra într-un minister nu cred că poate fi luat în discuție. (…) Nu ministrul Transporturilor avea responsabilitate directă din câte vedem acum din raport și din toate procedurile și toate actele normative care reglementează, ci o autoritate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și anume ROMATSA”, a spus Antonescu, întrebat dacă ministrul Transporturilor ar trebui demis pentru modul în care a reacționat susținând că a venit la MAI cu treabă.

El a subliniat că în cazul accidentului aviatic comunicarea autorităților a fost „catastrofală”.

„Discuția aceasta continuă și din punctul de vedere al comunicării a fost catastrofală, pentru că nici ministrul de Interne sau cineva din Ministerul de Interne, nici Ministerul Transporturilor sau directorul ROMATSA sau cineva în numele ministerului, nici STS nu au oferit pe parcursul acestor ore dramatice și momentelor care au urmat explicații de la cap la coadă și acest lucru îl aștept și eu încă și în funcție de acest lucru putem să evaluăm și să reevaluăm”, a menționat Antonescu.

El a subliniat că PNL va evalua activitatea miniștrilor în Delegația Permanentă de la începutul lunii februarie. „La partid urmează în câteva zile o evaluare generală în care și aceste evenimente vor fi luate în calcul cu precădere”, a spus Antonescu.

Liderul liberal a arătat că are posibilitatea să propună conducerii PNL retragerea unor miniștri ai partidului din Guvern. „Nu fac un secret că este foarte probabil să fac astfel de propuneri la această ședință peste câteva zile”, a afirmat Antonescu, precizând că va face nominalizările la ședința Delegației Permanente a PNL și nu la televizor.

El a calificat declarațiile ministrului de Interne cu privire la celula de criză în cazul accidentului aviatic drept „un exemplu comunicare catastrofală și de natură să stârnească revoltă”.

În schimb, Antonescu a menționat că în discuțiile cu premierul Victor Ponta nu s-a vorbit despre schimbarea ministrului de Interne, ci despre raportul privind accidentul aviatic prezentat în Guvern și măsurile decise de primul-ministru și reforma în domeniul Sănătății.

Crin Antonescu a precizat că face distincție între cei doi miniștri în ceea ce privește modul în care aceștia au intervenit în situația de criză. „Eu fac pe baza datelor pe care le am în acest moment o deosebire între ministrul de Interne și ministrul Transporturilor în această chestiune. V-am spus din capul locului că nu am cum să fiu mulțumit și vă repet că la Delegația Permanentă de peste câteva zile voi propune Biroului Politic și Delegației Permanente măsuri politice radicale”, a declarat Antonescu, refuzând să explice ce înseamnă aceste măsuri.

Întrebat dacă este posibil ca la ședința conducerii PNL să propună retragerea din Guvern a miniștrilor de Interne și al Transporturilor, Antonescu a răspuns: „Este posibil să se întâmple mult mai mult decât atât”. „Pe baza informațiilor pe care le avem acum avem situații diferite în ceea ce-i privește pe ministrul de Interne și ministrul Transporturilor”, a subliniat el, precizând că evaluările ar putea viza mai mulți miniștri fiind vorba de un an de activitate guvernamentală.

Crin Antonescu a precizat că a luat legătura cu cei doi miniștri în aceste zile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata