Apel în presa de la Chişinău: Puneţi la loc sârma ghimpată, adică salvaţi Prutul de moldoveni

Puneţi la loc sârma ghimpată, adică salvaţi Prutul de moldoveni’ – este titlul unui articol apărut în cotidianul Timpul, semnat de cunoscutul editorialist Constantin Tănase, unul din cei mai mari susţinători ai scoaterii sârmei ghimpate.

Tănase critică faptul că, după scoaterea sârmei ghimpate, malul stâng al Prutului a devenit mai murdar. „‘Malul celui mai curat râu din Europa e plin de mormane de gunoaie, sticle de plastic, cutii de vopsea”, scrie Tănase.

El menţionează că guvernul care a scos sârma ghimpată de la Prut trebuie să elaboreze de urgenţă un program naţional de salvare a Prutului ‘de incultura acelor moldoveni riverani care cred că sârma ghimpată a fost scoasă pentru ca ei să transforme malul Prutului în gunoişte, iar Prutul însuşi – într-o conductă de evacuare (spre mare) a gunoaielor’.

Gardul de sârmă ghimpată de pe Prut, instalat la mijlocul secolului al XX-lea în timpul perioadei sovietice, a fost scos la începutul acestui an, aceasta fiind o iniţiativă a actualei coaliţii majoritare de la Chişinău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata