Aurelia Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic, înmormântată cu onoruri militare

Aurelia Ion, ofiţer-student la medicină militară, în vârstă de 23 de ani, care a decedat în urma accidentului aviatic din Apuseni, a fost înmormântată joi cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea 3.

Aurelia era îmbrăcată în haină militară, iar trupul ei era acoperit cu flori de la familie, cunoscuţi şi prieteni.

La căpătâiul sicriului s-au aflat mama, cele două surori şi fratele fetei. Pe tot parcursul ceremoniei religioase, una dintre surorile Aureliei a ţinut în mână o fotografie de-a ei, iar mama ei strângea la piept o icoană.

La ceremonia de la Cimitirul Ghencea 3 au fost prezenţi şi colegi de facultate ai Aureliei, care au rostit câteva cuvinte în memoria fetei.

„Pentru cei care au avut privilegiul de a o avea aproape, Aura era vocea raţiunii. Era cuvântul care te alina, care te dojenea, dar totdeauna era inima care era alături de tine printr-o sinceritate simplă, deşi cuvântul care o caracteriza era complexitatea. Vroia să cunoască, să ştie şi să cuprindă, să pună întrebări şi să primească răspunsuri care să-i hrănească setea de cunoaştere. Vorbea cu patos despre lucrurile care o pasionau şi punea suflet atunci când făcea cu plăcere. Iubea liniştea, iubea iubirea şi visa la o iubire ca în poveşti.

Când simţea că oboseala şi stresul îşi făceau simţite prezenţa, când era plină de îndoieli şi de semne de întrebare, se retrăgea din atenţia publicului aşa cum îi plăcea să spună, se înconjura de frumos: de muzică, de familie şi de cărţi. Îi plăcea să citească, să înţeleagă şi să vadă departe de rândurile scrise în cărţi. Şi mergea atât de departe încât ceea ce aprecia şi considera a fi valoros devenea principiu, un stil de viaţă.

Compasiunea pentru semeni a determinat-o să depună o muncă asiduă în pregătirea ei, ce nu se rezuma doar la carte, ci şi la acţiuni continue de voluntariat la patul pacientului, în gărzi sau în sala de operaţie. Şi-a slujit cu devotament patria încununâdu-şi parcursul cu jertfa supremă”, a declarat la ceremonia de înhumare una dintre colegele din anul V al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

La eveniment a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Aurelia Ion era în anul V la Institutul Medico-Militar şi efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Clinic Fundeni.

În ziua în care s-a produs accidentul, fata însoţea o echipă de medici la Spitalul din Oradea, unde urma să aibă loc o operaţie de prelevare de organe.

Avionul de mici dimensiuni cu care se deplasau, de tip BN 2, era pilotat de Adrian Iovan care, de asemenea, a decedat în urma prăbuşirii aparatului de zbor.

În avion se aflau şapte persoane, cinci fiind în cele din urmă salvate de către un pădurar şi mai mulţi localnici, care au ajuns primii la locul accidentului, aflat la 5 km de comuna Horea.

Medicii au încercat să o salveze pe Aurelia Ion resuscitând-o timp de aproximativ jumătate de oră, dar nu au reuşit.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata