Băncile recomandă achiziţia de acţiuni Petrom. Statul vrea să vândă

Estimările privind creşterea preţului petrolului şi aprecierea dolarului în raport cu euro i-au convins pe analiştii Raiffeisen să recomande clienţilor lor să cumpere acţiuni emise de Petrom. Guvernul vinde un pachet de 9,84% din acţiunile statului la Petrom.

Estimările privind creşterea preţului petrolului şi aprecierea dolarului în raport cu euro i-au convins pe analiştii Raiffeisen să recomande clienţilor lor să cumpere acţiuni emise de Petrom. Guvernul vinde un pachet de 9,84%  din acţiunile statului la Petrom.

Până acum, analiştii Raiffeisen Centrobank le recomandau clienţilor să păstreze pachetele de acţiuni pe care le deţineau la Petrom. Acum, au îmbunătăţit recomandarea pentru titlurile companiei, sfătuindu-şi clienţii să cumpere. Raiffeisen a  a majorat preţul ţintă pentru un titlu de la 0,375 lei la 0,4 lei, pe fondul estimărilor privind creşterea cotaţiilor ţiţeiului şi aprecierea dolarului în prima jumătate din 2011, informează Evenimentul zilei.

Printre motivele care stau la baza recomandărilor se regăseşte reducerea pierderilor companiei, în special pe segmentul rafinare, chiar dacă acest lucru a fost atins cu „costul unei utilizări mai reduse a capacităţii şi a unei producţii mai mici”, se arată într-un comunicat al Raiffeisen Centrobank.

De asemenea, liberalizarea pieţei gazelor din România va ajuta Petrom să obţină un profit mai mare, de 3,4 miliarde de lei, anul acesta, se mai precizează în document.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata