Băsescu: Dacă nu reduceam salariile şi pensiile luam un nou credit. Am fi amanetat viitorul ţării

– Guvernul român şi Traian Băsescu s-au înţeles cu Fondul Monetar: România face reducerile la salarii, pensii şi ajutoare sociale, va avea o creştere „prognozată” a economiei de 0 procente şi un deficit bugetar mai mare cu aproape un procent ajungând la 6,8%

Astăzi, Fondul Monetar anunţă detaliile înţelegerii pe care a parafat-o cu statul român, anunta Gandul. Conducerea FMI nu va discuta însă acordarea celei de-a cincea tranşe de bani decât la finele lunii iulie şi doar dacă Guvernul va lua până atunci măsurile la care s-a angajat.

Ieri, după ce s-a întâlnit cu sindicatele, preşedintele Traian Băsescu a prezentat într-o conferinţă de presă ceea ce susţine domnia sa că se va întâmpla dacă nu sunt reduse salariile şi pensiile: „În 2011 ar fi trebuit să angajăm un nou credit. Am fi amanetat viitorul ţării, a milioane de români„.

Băsescu spune că, anul acesta, România are de plătit de la bugetul de stat datorii de 10,007 miliarde de euro, din care, 1,8 miliarde de euro sunt dobânzi. Şeful statului mai spune că „Dacă populaţia va fi nemulţumită şi programul un eşec, nu FMI va fi responsabil, ci instituţiile, începând cu preşedintele şi, în primul rând, Guvernul„.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    DE CE NU VA DATI DEMISIA DE ONOARE???????????????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata