Boc: Autorităţile locale au datorii de peste 1 miliard de euro

Autoritatile locale au datorii de peste 1 miliard de euro, a declarat, luni, premierul Emil Boc.
“Prin politica iresponsabila a fostului Guvern s-au deschis 4.000 de santiere de scoli in tara. Aici trebuie sa stam cu ministrul Educatiei la masa, si cu ministrul Finantelor, si sa luam decizii foarte ferme”, a spus Boc.

Potrivit primului ministru, acolo unde obiectivele de investitii se justifica atât din punctul de vedere al oportunitatii scolare, cât si al eficientei academice, lucrarile trebuie continuate, iar in cazul in care lucrarile sunt aproape de finalizare sau chiar terminate, Guvernul trebuie sa faca un efort de a gasi resurse.

La acest capitol, seful Guvernului a inclus negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana in vederea existentei mai multor fonduri pentru infrastructura, pentru a finaliza aceste lucrari, deoarece “15 septembrie este foarte aproape”.

Citeste si:  Bugetul de stat pe 2015, constituţional

“Vom face imediat o analiza cu ministrul Educatiei si ministrul de Finante pentru a identifica, pe de o parte, proiectele care sunt aproape de finalizare sau in stadiul de 70 – 80 – 90% si sa le finalizam, ca scoala sa inceapa in bune conditii, iar pe de alta parte, vom face analize de oportunitate unde asemenea unitati scolare sunt necesare din perspectiva educationala”, a spus Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner