Boc: Neimpozitarea profitului reinvestit este un obiectiv clar al Guvernului pe care l-am pregătit pentru analiză cu CE

Neimpozitarea profitului reinvestit este un obiectiv pe care Guvernul s-a pregatit sa-l discute cu Comisia Europeana, a afirmat, luni, primul ministru Emil Boc.

Boc a explicat ca Executivul are o serie de prioritati care vor fi discutate cu reprezentantii Fondului Monetar International si cu cei al Comisiei Europene, aceste teme fiind stabilite in baza unei analize efectuate de Guvern.

Potrivit lui premierului, aceste prioritati sunt legate de majorarea deficitului pe componenta infrastructura, resursele pentru investitii, majorarea plafonului garantiilor guvernamentale si neimpozitarea profitului reinvestit.

“Pe baza analizei Guvernului pentru discutiile cu FMI, prioritatile noastre sunt legate de deficit, de majorarea deficitului pe componenta infrastructura – si aici mentionez inca o data ca, in conditiile in care nu avem crestere economica de 8%, ci avem cadere economica, in conditiile in care cei dinainte (fostul Guvern – n.r.) ne-au lasat cu un deficit de 5,4%, noi, si pe fond de criza si pe fond de cadere economica, trebuie pe componenta infrastructurii, pentru dezvoltare si mentinerea locurilor de munca, sa avem o solutie financiara pentru a putea finanta lucrarile care modernizeaza România si mentin locurile de munca ale românilor – asta este a doua tema”, a aratat Boc.

În ceea ce priveste majorarea plafonului garantiilor guvernamentale, premierul a explicat ca se urmareste sustinerea unor domenii strategice ale economiei nationale, dupa aceleasi mecanisme utilizate la programele “Prima casa” si “Primul siloz”.

“Neimpozitarea profitului reinvestit este un obiectiv clar al Guvernului pe care l-am pregatit pentru analiza cu CE”, a incheiat Emil Boc.

Coalitia de guvernare a mandatat, luni, echipa desemnata de premierul Emil Boc pentru a purta discutii cu Fondul Monetar International si cu reprezentantii Comisiei Europene.

“Este vorba despre o echipa care a fost desemnata de premierul Emil Boc.

Am dat un mandat de principiu pentru discutii privind plafonul garantiilor guvernamentale, resursele pentru investitii, neimpozitarea profitului reinvestit si problema deficitului bugetar, teme care vor fi urmarite de aceasta delegatie, care are mandat din partea Coalitiei”, a spus, luni, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, dupa sedinta saptamânala a Coalitiei.

Din delegatie fac parte, din partea PD-L, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, iar din partea PSD, vicepremierul Dan Nica, ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, si ministrul Muncii, Marian Sârbu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata