Boc nu ştie. Premierul spune că n-a auzit de haosul de la ghişee, după ce a pus 500.000 de oameni la coadă: “Această situaţie nu s-a confirmat, e doar o supoziţie”


Boc nu ştie. Premierul spune că n-a auzit de haosul de la ghişee, după ce a pus 500.000 de oameni la coadă: “Această situaţie nu s-a confirmat, e doar o supoziţie”

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, 24 august, răspunzând unei întrebări legate de faptul că 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt în postura de a se prezinta lunar la ghişee cu declaraţii pentru a plăti taxe, că este vorba despre „o supoziţie”, afirmând că o asemenea informaţie „nu se confirmă”. Mai mult, a reproşat presei că dezinformează, făcând afirmaţii „fără acoperire”, scrie Gândul.

Cum pe „masa Guvernului n-a ajuns nimic”, Boc a conchis că situaţia descrisă nu există. Premierul a făcut această declaraţie la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, după ce a fost întrebat insistent de ziarişti despre noile modificări ale Codului Fiscal şi dacă e normal ca un contribuabil să se deplaseze în fiecare lună la trei ghişee pentru a da bani statului.

El i-a indicat pe miniştrii Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan ca persoane care pot oferi informaţii ce ţin de componenta tehnică, după ce în cursul zilei, la o întrebare similară, trimisese presa la aceiaşi doi „responsabili”.

Publicarea târzie a formularelor sau a conturilor în care pot fi viraţi banii pentru pensii şi şomaj, informarea deficitară şi lipsa explicaţiilor concrete au pus pe drumuri şi la cozi interminabile mii de oameni care până miercuri trebuie să dea contribuţii din ce au câştigat din drepturi de autor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata