Caii premiaţi ai Hergheliei Izvin, la „Banat Agralim”

Puieți forestieri și ornamentali, exponate cinegetice și caii premiați ai Hergheliei Izvin vor reprezenta „oferta” Regiei Naționale a Pădurilor (RNP)-Romsilva la tradiționalul târg de agricultură, industrie alimentară și zootehnie „Banat Agralim”, care debutează vineri, 30 mai, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

„Romsilva participă la expoziție cu un stand cu puieți forestieri pe care putem să-i oferim și administrațiilor locale pentru a crea culturi forestiere de protejare a localităților, mai ales în zona de vest, unde vegetația forestieră reprezintă sub 3% și unde este suprafața cea mai mare de câmpie fără păduri. Avem și un stand cu exponate cinegetice pentru că pe zona de vest a țării sunt tradiții pe linie de vânătoare, sunt preocupări din partea locuitorilor și este o cultură pentru această activitate. Suntem prezenți și cu expoziția Izvin unde vom prezenta mai multe exemplare de cai, care au câștigat tot felul de concursuri la nivel național”, a declarat directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor — RNP Romsilva, Adam Crăciunescu.

Începând de vineri, timp de trei zile, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ‘Regele Mihai I al României’ din Timișoara se va desfășura târgul de agricultură, industrie alimentară și zootehnie „Banat Agralim”, o continuare a manifestării agricole tradiționale „Timagralim”.

Aici vor fi prezenți expozanți din întreaga euroregiune, care vor încerca să scoată în evidență progresele realizate în domeniul producerii, procesării și valorificării produselor agroalimentare din zona Banatului istoric, precum și să promoveze marca „Made in Banat”.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” Timișoara (USAMVB) pune la dispoziția celor peste o sută de expozanți o suprafață de peste 3.000 mp, care își vor prezenta produsele și serviciile din domeniul producerii și distribuției mașinilor, instalațiilor și utilajelor de mecanizare, lucrărilor agricole și horticole, din domeniul mecanizării și automatizării proceselor tehnologice specifice sectorului de creștere a animalelor, al procesării și comercializării produselor agroalimentare de origine vegetală și animalieră.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata