Cartel Alfa cere soluţionarea de urgenţă a problemelor de la DGASPC Botoşani

18

Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel ALFA”, Bogdan Hossu, solicita premierului Emil Boc si ministrului de Finante, Gheorghe Pogea, sa solutioneze de urgenta probleme de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani, unde cei aproximativ 1.200 de salariati nu au beneficiat de drepturile salariale aferente lunii august, iar unitatea nu are niciun leu in cont.

“Cerem solutionarea imediata a problemelor legate de plata salariilor celor 1.200 de salariati ai DGASPC Botosani, precum si o rectificare bugetara la nivelul intregului sistem de asistenta sociala!

Suntem de parere ca subfinantarea acestui sistem pune sub semnul intrebarii insusi scopul asistentei sociale”, a declarat Bogdan Hossu, care considera ca problema este “inadmisibila”, in conditiile in care, atât primul-ministru, cât si ministrul de Finante au declarat, saptamâna trecuta, ca Guvernul are suficiente resurse pentru a asigura, pâna la finele acestui an, plata salariilor bugetarilor si a pensiilor pentru bugetari.

Peste 600 de salariati ai DGASPC Botosani, membri ai Sindicatului IMPACT Botosani, organizeaza luni (28 septembrie 2009) la prânz, un mars si un miting de protest in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean Botosani. Motivele protestului le reprezinta neplata salariilor aferente lunii august 2009, care trebuiau achitate pâna la 10 septembrie, dar si neplata unor drepturi salariale din perioada septembrie 2008 – august 2009.

DGASPC nu are in acest moment niciun leu in cont, desi necesarul pâna la sfârsitul anului este de circa 10 milioane de lei. Sindicalistii revendica acordarea imediata a salariului aferent lunii august, precum si a celorlalte restante si, respectiv, asigurarea fondurilor necesare pentru plata salariilor pe lunile septembrie-decembrie 2009.

Protestatarii acuza subfinantarea cronica a sistemului se asistenta sociala si cer rectificare bugetara la nivelul Consiliului Judetean Botosani, aprobarea unei hotarâri de Guvern pentru alocarea sumelor necesare din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, rectificare bugetara la nivelul sistemului de asistenta sociala.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata