Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv

Senatorul Cătălin Voicu va rămâne în arest preventiv, după ce completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins vineri (2 aprilie 2010) recursul la decizia anterioară a instanţei supreme de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile.

Decizia completului de nouă judecători este definitivă, Cătălin Voicu urmând să rămână în arest preventiv până pe data de 29 aprilie, când procurorii pot cere prelungirea mandatului.
Şedinţa s-a ţinut cu uşile închise, la cererea apărătorul lui Cătălin Voicu, Mihai Dinu, care a invocat calitatea persoanei judecate şi pe cea a persoanelor implicate în dosar, iar preşedintele de şedinţă a fost de acord cu acest lucru.

Avocatul lui Cătălin Voicu spune că senatorul a depus o serie de acte medicale la dosar. El nu a dorit să spună mai multe însă, explicând că este vorba despre intimitatea clientului său. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele senatorului Cătălin Voicu.

Cătălin Voicu este învinuit, între altele, că, în perioada iulie – septembrie 2009, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, în două tranşe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

În luna august 2009, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de natură penală.

DNA susţine că senatorul Cătălin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constând în facilitarea obţinerii pentru firme aflate în sfera sa de interes a unor contracte de achiziţii publice la autorităţi contractante din judeţul Constanţa.
La data de 10 decembrie 2009, faţă de Cătălin Voicu s-a dispus urmărirea penală, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata