CCR dezbate în 18 martie 2010 modificările la Legea privind statutul funcţionarilor publici

Curtea Constituţională a stabilit că va discuta în data de 18 martie contestaţia privind modificările aduse la Legea privind statutul funcţionarilor publici.

CCR a primit contestaţia formulată de mai mulţi senatori privind prevederile art. I, pct.1, pct.6, pct.27, pct.28 din legea pentru modificarea şi completarea legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a anunţat, pe 2 martie, că social-democraţii şi liberalii vor contesta la Curtea Constituţională legea privind statutul funcţionarilor, dacă aceasta va fi adoptată, pe motiv de încălcare a procedurilor Camerei Deputaţilor. El a precizat atunci că social-democraţii lucrează cu o echipă liberală pentru redactarea contestaţiei.

Legea privind şefii de deconcentrate a fost adoptată luni pe articole, în absenţa deputaţilor PSD şi PNL, iar marţi Camera Deputaţilor a adoptat Legea privind statutul funcţionarilor publici, care permite numiri politice în fruntea instituţiilor deconcentrate.
Decizia a fost luată cu 172 de voturi favorabile, după verificarea cvorumului prin apel nominal şi în absenţa deputaţilor PSD şi PNL, care s-au retras de la lucrări în semn de protest, acuzând încălcarea regulamentului.

Înainte de a supune votului acest proiect de lege, liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a solicitat apel nominal pentru verificarea cvorumului. În urma apelului nominal a reieşit că în sală sunt prezenţi 174 de deputaţi.
Rezultatul a fost contestat de secretarul Camerei social-democratul Valeriu Zgonea, care a afirmat că celălalt secretar al Camerei din partea PD-L Dumitru Pardău l-a strigat pe fostul social-democrat Marian Sârbu prezent, deşi acesta nu era în sală. „O să strigaţi că sunteţi în cvorum, nu e o problemă, este un motiv în plus pentru contestaţia de la CCR”, a mai spus Zgonea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata