Ce au făcut trei miniştri cu 13 miliarde de euro la Transporturi

– In ultimii cinci ani, cei trei ministri care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor au beneficiat de un buget total de 12,8 miliarde de euro. Rezultatul: putin peste 800 km de drumuri nationale reabilitate, nici 100 km de autostrada si 38 km de cale ferata electrificati pe un tronson unde lucrarile au inceput in 1988.

.
In perioada 2005-2009, au fost modernizati numai 812,08 km de drumuri nationale si au fost finalizati 124,26 km de centuri ocolitoare ale localitatilor. La capitolul autostrazi, realitatea este si mai trista: doar 96,1 km dati in functiune in ultimii cinci ani, scrie Gandul.

Astfel, in 2005, cand la conducerea ministerului se afla Gheorghe Dobre, nu s-a taiat panglica pentru niciun kilometru de autostrada. In 2006, Radu Berceanu a inaugurat 17,5 km pe Autostrada Soarelui (A2).

Un an mai tarziu, acelasi Radu Berceanu a dat in folosinta 36,6 km pe A2, iar succesorul sau, Ludovic Orban, a taiat panglica pentru 13 km din centura Pitestiului.

In 2008, nu s-a destupat deloc sticla de sampanie, iar in 2009 s-au inaugurat 42 km din Autostrada Transilvania, intre Turda si Gilau.

La CFR situatia este la fel. Statistic, au fost modernizati 540 km de cale ferata. Insa este vorba de 540 km „desfasurati”, aici fiind incluse si liniile secundare din gari.

„Politica de investitii a fost total lipsita de viziune, impiedicand CFR SA sa mentina circulatia in conditii atractive comercial si sa previna degradarea unei proprietati a statului. La ora actuala, CFR este obligata sa aloce mai multi bani pentru readucerea sistemului de transport feroviar in parametrii proiectati acum 50 de ani„, a declarat pentru Gandul secretarul general al Asociatiei Industriei Feroviare din Romania, Stefan Roseanu.

Citește și
1 Comentariu
  1. suzi spune

    Statistic, au fost modernizati 540 km de cale ferata…….Personal, cred ca „STATISTIC” romanii sunt cei mai prosti din Europa….=Pai, statistic se fura alegerile de catre PD-L si-al lui pungas=TB, statistic pensionarii-l aleg pe urzupeur, statistic se fura bani cu nemiluita fara ca cineva sa fie acuzat, statistic cele mai „tari” masini la Monaco au inscriptia RO, statistic avem niste „basini” de politicieni ce dorm ori se uita la „pipite” in timpul plenului, statistic avem conflicte de interese intre politicieni ce au business-ul lor si fac lobby ptr ei, dar real, adica=pe bune, Ceausescu si amicii lui au realizat mai multe-n tara asta oropsita de PROSTIE, MARSEVIE, FURACIUNE SI LINGUSERIE duse la exacerbare…….E TIMPUL STATISTIC SA FOLOSIM MAMA MATEMATICA SA CONSTRUIM….Acum doar distrugem!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata