Cod galben de ploi şi furtuni în vestul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben de ploi şi furtuni în zona de vest a ţării, începând de joi, 6 mai, la ora 20,00 şi până vineri, 7 mai, la ora 20,00.

Judeţele afectate sunt: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt.

Potrivit meteorologilor, începând din după-amiaza zilei de joi instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a ţării şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, rafale de vânt şi chiar vijelii, iar pe spaţii restrânse căderi de grindină.

În cursul serii şi al nopţii în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul Transilvaniei ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 – de 30 litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

În partea a doua a nopţii de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri, 7 aprilie, vor fi fenomene asociate instabilităţii atmosferice şi în celelalte regiuni ale ţării, însă pe zone restrânse şi de intensitate mai redusă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata