Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil solicitarea DNA în cazul Cătălin Voicu

Comisia juridică a Senatului l-a audiat pe social-democratului Cătălin Voicu pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut încuviinţarea arestării preventive. Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, înainte de a intra în sală la audieri, că nu îl interesează votul senatorilor jurişti.

„Nu mă înteresează votul comisiei, vreau să îmi spun punctul de vedere”, a afirmat Voicu. Pe 16 martie, Biroul Permanent al Senatului a luat act de adresa prin care DNA solicită avizul pentru arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu şi a sesizat Comisia juridică, aceasta urmând să analizeze dosarul şi să prezinte plenului un punct de vedere.

După ce Comisia juridică va depune raportul, plenul Senatului va trebui să se pronunţe în privinţa solicitării DNA, şedinţa fiind stabilită pentru miercuri, 24 martie. Procurorul-şef al DNA a înaintat, pe 9 martie, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, solicitarea de a sesiza Parlamentul pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţie şi art. 172 din Regulamentul Senatului, încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu.

Potrivit DNA, în sarcina lui Cătălin Voicu au fost reţinute următoarele infracţiuni: trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Acesta este primul caz în care DNA solicită încuviinţarea arestării unui parlamentar aflat în exerciţiul funcţiei.

Cătălin Voicu a declarat, în timpul audierilor din cadrul Comisiei juridice din Senat, că nu îi este teamă de faptele sale şi că principala lui îngrijorare costă în faptul că imaginea sa publică a fost decredibilizată, iar familia îi este ameninţată. Comisia juridică a senatului a avizat favorabil solicitarea DNA în cazul Cătălin Voicu, cu opt voturi pentru şi trei împotrivă, a anunţat preşedintele comisiei, senatorul Toni Greblă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata