Constantin: Ne-am angajat în faţa crescătorilor că, până la Paşti, vor avea subvenţiile şi pentru bovine

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat joi, 2 aprilie, că statul va achita subvențiile pentru bovine până la Paști, în vreme ce subvențiile pentru ovine au început deja să fie plătite.

„S-au plătit de două zile subvențiile pentru ovine, iar în perioada următoare vom să plăti și pentru bovine. Ne-am angajat în fața crescătorilor că până la Sărbătorile Pascale vor avea subvențiile și pentru bovine”, a afirmat Constantin, după o întâlnire cu reprezentanții fermierilor din sectorul zootehnic care au protestat joi în Piața Victoriei.

Ministrul a explicat că întârzierea plăților a fost provocată de cauze externe întrucât accesul Agenției de Plăți la baza de date „a fost restricționat o anumită perioadă”.

„Pentru crescătorii de ovine am primit datele ceva mai devreme și am efectuat plățile imediat. Astăzi fondurile sunt în conturile fermierilor„, a afirmat Constantin.

La începutul ședinței de guvern, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii să se întâlnească și să discute cu reprezentanții fermierilor din sectorul zootehnic care protestau în Piața Victoriei.

„Vă rog să mergeți să aveți dialog, să informați și presa că banii sunt în cont și data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri. Că, până la urmă, oamenii au dreptate, e o diferență dacă-i dai la timp sau dacă-i dai după o săptămână sau două mai târziu”, a afirmat prim-ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata