Consultanţii: Noile proiecte rezidenţiale pot avea preţuri mult mai mici

– Avand in vedere scaderea preturilor pe piata constructiilor, noile proiecte rezidentiale pot oferi reduceri suplimentare ale preturilor, iar lipsa activitatii de tranzactionare poate determina unii dezvoltatori sa mai reduca preturile de catalog, arata un raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, in colaborare cu firma poloneza Reas.

.
Pe de o parte lipsa activitatii de tranzactionare poate determina unii dezvoltatori sa mai reduca preturile de catalog, iar pe de alta parte poate aparea o alta corectie a pretului de vanzare atunci cand dezvoltatorii vor demara proiecte noi, mult mai ieftine, spun consultantii.

„Avand in vedere scaderea preturilor pe piata constructiilor, noile proiecte rezidentiale pot oferi reduceri suplimentare ale preturilor de comercializare. Aceasta abordare se poate transforma intr-o politica de vanzare, avand in vedere ca nu sunt foarte multi cumparatori dispusi sa-si asume riscul de a achizitiona unitati in proiecte rezidentiale aflate in faza incipienta de constructie„, se mai arata in raportul citat.

Pe piata apartamentelor noi din Bucuresti, in ultimul trimestru din 2009 au fost finalizate doar 896 unitati. „Este putin probabil ca piata rezidentiala sa inregistreze schimbari majore in anul 2010. Atat oferta cat si cererea de spatii rezidentiale se vor mentine la un nivel scazut, conditii in care dezvoltatorii nu vor identifica niciun motiv pentru demararea de noi proiecte rezidentiale”, mai spun cei de la Reas.

Wall-Street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata