Costoiu: Studenţii care au examene şi nu se pot prezenta din cauza vremii le vor susţine la o altă dată

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat duminică, 26 ianuarie, că a vorbit cu toţi rectorii de universităţi pentru a da posibilitatea studenţilor din zonele afectate de vremea nefavorabilă, care nu pot ajunge la examene, să le susţină la o altă dată.

 Potrivit lui Mihnea Costoiu, Universităţile din Bucureşti, Târgovişte şi Piteşti îşi vor suspenda cursurile.

„Am vorbit cu toţi rectorii astfel încât să dăm posibilitatea studenţilor care nu pot să se prezinte la examene să le susţină la o altă dată”, a precizat ministrul.

În ceea ce priveşte Universitatea Politehnica din Bucureşti, acesta a spus că având în vedere că mulţi dintre studenţi stau în cămin şi distanţa este foarte mică de universitate, cei mai mulţi nu vor întâmpina impedimente în a se prezenta la examene.

Universitatea din Bucureşti a precizat duminică prin intermediul unui comunicat, că activitatea didactică va fi suspendată luni 27 ianuarie.

„Ca urmare a condiţiilor meteo nevaforabile, conducerea Universităţii din Bucureşti a hotărât suspendarea activităţii didactice (cursuri, examene) în ziua de luni, 27 ianuarie. Examenele şi cursurile stabilite pentru aceasta dată vor fi reprogramate de comun acord între cadrele didactice şi studenţi”, se arată în comunicatul de presă.

MEN precizează că, în conformitate cu reglementările în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activităţii este exclusiv la latitudinea conducerilor instituţiilor de învăţământ superior, în virtutea autonomiei universitare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata