Cristian Tudor Popescu: Subminarea economiei naţionale

– Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceşteanului a dus la îndatorarea prostească a ţării faţă de finanţa internaţională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populaţiei României.

.

De când l-a înfipt Traian Băsescu premier, Emil Boc n-a făcut altceva decât să îmbine năuceala frenetică a unui alt Emil, Bobu, cu o slugărnicie gen Manea Mănescu, cel care îi lingea, la propriu, mâna lui Ceauşescu. Plus o clanţă cum nu-mi amintesc să fi avut vreun demnitar comunist.

Toată „strategia” guvernelor Boc s-a rezumat la plata salariilor şi pensiilor cu bani împrumutaţi de peste tot, de la FMI, de la UE, de la bănci. Nu trebuie să fii premier şi să fi făcut o facultate pentru asta, e o operaţiune la îndemâna unui handicapat mintal.

Iar acum asistăm la o magistrală schimbare de paradigmă: de unde să mai luăm bani pe care să nu-i mai dăm înapoi, dar să-i facem praf cât mai repede? Păi, de la popor, bă, Emile. Da, să trăiţi, asta e soluţia, de la popor, sunteţi genial, ca întotdeauna, domnule preşedinte, mărim cota unică şi TVA-ul.

Continuarea în Gândul

Citește și
6 Comentarii
 1. gavril spune

  O analiza perfecta de la CTP ca de obicei !!!.

 2. pensionar spune

  BOC nu are nici o vina.A fost pus de BASESCU in functie de 4 ori cand era incapabil dupa motiunea de cenzura.Nu egzista domeniu unde un incapabil sa fie incercat pe acelasi post de 4 ori, de cine???de BASESCU, DECI EL E VINOVAT PENNTRU TOT RAUL IN TARA.

 3. un oarecare spune

  boc are vina ca nu s-a retras din mizeria care exista la conducerea romaniei. a incercat sa faca ceva insa a fost blocat din toate partile, pensionarii de lux, bugetarii, sindicalistii, si presiunile interne din partid, videanu, berceanu, udrea etc. Insa drumul spre ias este pavat cu intentii bune. Ce nu inteleg la el este de ce nu incepe sa concedieze din bugetari in conditiile in care stie cat de ineficient este aparatul de stat, sau cel putin sa incerce sa-l modifice in scopul eficientizarii lui.
  Acolo sus deciziile se iau dupa ce aici jos totul fierbe si vaporii le ajung si lor, in rest nu-i intereseaza. Inca nu au temrinat de furat destul cat sa se apropie de ceea ce s-a programat, asa cum a facut si tariceanu, care a rezistat eroic, suficient cat patriciu sa vanda rompetrol si sa-i faca jocul in imobiliare, dar nu numai lui.
  In plus in tot acest joc uitam rezistenta masiva a aparatului de stat care daca nu primesc ce li se pare lor ca merita incep si blocheaza in mod intentionat totul de la nivelul cel mai mic pana sus.
  E de vina boc ca, Curtea Constitutionala a vrut rsa reteze ANI fiindca i-a luat la puticat pe greii romaniei aflati in functii?
  Furia asta oarba antibasesu duce la un subiectivism ridicat.
  Eu nu am votat insa as fi vrut sa vina Geoana sa-si aduca faimosul senator la Interne si pe Johanis ca si prim ministru pentru ca sa inceapa direct cu pensiile, eventual sa mai angajeze vreo 200.000 bugetari si sa umble cu limba scoasa dupa bani imprumut prin toate partile.
  Nu spun ca basescu e bun, fiindca nici mie nu imi place sa-l vad ca si presedinte, insa la ora actuala in tara nu exista un om politic afirmat si sprijinit care sa ocupe acest post.

 4. momeala spune

  sunt somer,510ron vreau si eu sa-l intreb pe basescu, el traieste bine cu familia lui?capusele pdl care sug bani nostri nu sau saturat sau nu au recuperat banii cheltuiti in campanie?sa lucreze camarila lui pe salariul minim pe economie pana la sfarsitul anului sa dea un exemplu de solidaritate fata de prostii platitori de taxe si impozite
  sa le fie rusine!eu ies in strada haideti cu toti sa-i incendiem ca in grecia

  /

 5. mihai spune

  Ca un om de rand stau si ma gandesc ce ar mai putea urma dupa ce se va termina si aceasta transa de imprumut, la momentul in care populatia tarii se va afla si mai mult afundata in saracie. ma intreb asta pentru ca din cate stim cu totii pana acum si din cate se vede si in viitorul apropiat prin masurile propuse de luminatul nostru guvern nu se regaseste nici una care sa incerce sa duca la pornirea economiei. Nu trebuie sa fii mare economist ca sa-ti dai seama ca masurile propuse nu fac altceva decat aduc bani la buget ca sa ne platim datoriile, dar dupa ???
  Sau poate guvernul are o strategie inca nemaiincercata de nici o tara de a achita cat mai repede datoriile si apoi de facut altele si astfel putem deveni prima tara din lume care nu trebuie sa avem economie ci von tri numai din imprumuturi si mariri de taxe.
  Problema pleaca de la faptul uneori nebunii nu mai reusesc sa se opreasca si se vede din situatia actuala ca a sosit momentul sa fie opriti prin orice mijloace.

 6. Daniel spune

  Daca massmedia,anumiti politicieni si presa,nu vor lansa un atac dur,pe toate caile,impotriva acestui guvern,nu ne vom mai reveni niciodata.Se vorbeste foarte mult si nu se face nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata