Cseke Attila, acuzat de 3 ONG-uri că blochează activitatea pe care o desfăşoară

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila este acuzat de trei organizaţii non-guvernamentale, membre ale Coaliţiei Împotriva Statului Poliţienesc că blochează proiectele desfăşurate de acestea, într-un Memoriu pe care i l-au adresat joi (21 ianuarie 2010).

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (A.P.A.D.A.R.), împreună cu Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (A,V,M,R,), Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (O.S.B.) – îi solicită Ministrului Sănătăţii demiterea conducerii Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea şi Sprijinirea Activităţilor Umanitare, a directorului Răzvan Vulcănescu, „susţinut în ilegalităţile sale de şeful de cabinet al Ministrului”.

„În momentul de faţă, voluntarii noştri din alte ţări, sunt în situaţia de a fi expulzaţi, expirându-le dreptul de şedere, deoarece în mod abuziv şi ilegal nu avem avizul acestei comisii şi Ministerul de Interne nu le poate prelungi dreptul de şedere pe teritoriu Romaniei,”, se arată în Memoriul citat.
Semnatarii Memoriului au arătat că derulează programe în care sunt angrenaţi 200 de voluntari din peste 20 de ţări, cărora, potrivit legislaţiei în vigoare, le este garantată rezidenţa pe durata stagiului de voluntariat.

„Considerăm că, deoarece sunteţi ungur şi aţi fost numit ca Ministrul al Sănătăţii pe criterii politice, făcând parte din U.D.M.R., blocaţi proiectele asociaţiilor noastre care se adresează îndeosebi Românilor de Pretutindeni…
Nu putem accepta ca un ministru al Guvernului României să promoveze şovinismul maghiar, atacând organizaţiile de apărarea drepturilor omului, protecţie socială şi comunitară”, se arată în Memoriu. Ei mai reclamă faptul că, la Memoriul anterior adresat lui Cseke Attila, au primit „un răspuns în bătaie de joc”, semnat de către directorul Răzvan Vulcănescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata