Cseke Attila: Angajaţii aflaţi în concediu medical, verificaţi la domiciliu

Angajaţii aflaţi în concediu medical vor fi verificaţi la domiciliu, iar în cazul în care nu vor fi găsiţi, nu li se va mai plăti concediul medical, potrivit unei reglementări ce urmează, zilele acestea, să fie semnată de primul ministru Emil Boc şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Noi facem o verificare a prezenţei, dacă nu găsim persoana la această adresă se va încheia un proces verbal de cel puţin cele două persoane şi de a doua zi nu se va mai plăti concediu medical”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, miercuri, la finalul şedinţei de guvern.

Potrivit ministrului Sănătăţii, se urmăreşte introducerea unor mijloace mai eficiente de verificare a modului în care se acordă concediile medicale. Dacă anul trecut au fost eliberate 2.700.000 de certificate de concediu, spune ministru, anul acesta numărul lor a crescut.

Dacă angajaţii care solicită concediu medical nu vor mai primi banii alocaţi, în cazul în care nu vor fi găsiţi la domiciliu, medicii care acordă concediile respective vor primi amenzi, supunându-se, spune ministrul, unui plan de acţiune care va fi elaborat de CNSAS.

Numărul zilelor acordate angajaţilor pentru concediu medical s-a redus de la 45 la 30.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata