Dan Matei Agathon: Patronatele susţin măsurile de austeritate

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România susţine măsurile de redresare economică propuse de Guvern şi a cerut Executivului să nu modifice scrisoarea de intenţie ce va fi trimisă Fondului Monetar Internaţional.

Alianţa consideră că scrisoarea de intenţie către FMI trebuie trimisă de urgenţă instituţiei financiare internaţionale, fără modificări.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, Dan Matei Agathon a apreciat, miercuri, 12 mai, că o eventuală creştere a taxelor va avea efecte şi mai dure asupra economiei din România.

„Orice mărire de fiscalitate nu ar fi afectat numai mediul de afaceri. Mărirea fiscalităţii înseamnă că toţi românii ar fi plătit din plin mărirea impozitelor în special pe profit ar fi condus, din analizele noastre, la închiderea a încă 100.000 de firme în România. 100.000 de firme în România, dacă ar fi luăm numai firme mici, dau de mâncare la 200.000 de români.

Orice creştere a taxelor cu 1 % echivalează cu 100.000 de şomeri. Dacă sar fi majorat taxele ajungeam la un 1.400.000 de şomeri, anul acesta”, a spus Agathon, la postul public de radio.

Citește și
2 Comentarii
  1. pensionar spune

    PARCA AGATON ERA CU DRACULA PARC.DECI CE NE PUTEM ASTEPTA DE LA EL.SA MOARA PENSIONARI IN MINTEA LUI SI A LUI BASESCU.

  2. nicolae spune

    Nu cred ca un om de teapa lui Dracula Matei Agaton are caderea
    sa aprobe masurile de saracire a pensionarilor, atita timp cit
    el provine din calasa politica, care ne-a adus in situatia de acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata