Daniel Constantin: Măsura de creştere a TVA va fi declarată neconstituţională

– Măsura de mărire a TVA va fi declarată neconstituţională, a afirmat, luni, preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, după şedinţa Biroului Executiv Central al partidului.

 

„Guvernul Boc promovează încă o dată o măsură care va fi declarată mai devreme sau mai târziu anticonstituţională, modificând Codul fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă„, a declarat Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, articolul 4 din Codul fiscal prevede că „prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege promovată, de regulă, cu şase luni înainte de data intrării în vigoare„. „La punctul 2 de la articolul 4 orice modificare sau completare a prezentului cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prezenta lege„, a semnalat liderul conservator.

În opinia sa, noua „găselniţă” a guvernului Boc de mărire a TVA va avea ca efect creşterea preţurilor, scăderea puterii de cumpărare a populaţiei, şomaj, adâncirea crizei, creând, mai devreme sau mai târziu, „o spirală a prăbuşirii economice„.

„În urma Biroului Executiv de astăzi am luat decizia de a respinge prin toate mijloacele democratice pe care le avem la îndemână orice formulă care salvează clientela politică a puterii şi pune greutatea crizei economice pe umerii populaţiei, aşa cum urmează să se întâmple cu creşterea TVA-ului”, a spus Daniel Constantin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata