Daniel Constantin: Sper să nu se rupă USL; nu sunt omul care să mă târguiesc pe funcţii politice

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că speră în continuitatea Uniunii Social Liberale (USL), chiar dacă în ultimele zile s-a discutat „poate prea mult” despre ruperea USL şi despre conflictul care a apărut în cadrul acesteia.

Constantin afirmă că nu îl interesează „târguielile” pe funcţii politice, iar decizia de a renunţa la postul de vicepremier nu este unilaterală deoarece propunerea a venit din partea primului-ministru, care îşi doreşte un Guvern funcţional.

Şeful PC afirmă totodată că Alianţa de Centru Dreapta (ACD) a funcţionat foarte bine în Opoziţie, iar în momentul în care s-a intrat la guvernare s-a produs o ruptură.

În interviul acordat AGERPRES, Constantin mai spune că îl surprind abordările preşedintelui PNL, Crin Antonescu, despre care afirmă că s-a schimbat neaşteptat.

 

AGERPRES: Domnule preşedinte, se rupe USL? Preşedintele PNL, Crin Antonescu, insistă că premierul Victor Ponta trebuie să aleagă între Dan Voiculescu şi Klaus Iohannis

Daniel Constantin: Cred că este o abordare incorectă a preşedintelui Crin Antonescu. Eu, ca să vă răspund direct la întrebare, sper să nu se rupă Uniunea Social Liberală. De altfel, cred că s-a discutat destul de mult, poate prea mult în aceste zile, despre ruperea USL, despre conflictul care a apărut în cadrul acesteia şi cred că oamenii aşteaptă să ne întoarcem la ceea ce s-a prezentat la Guvern şi anume la dezbaterile despre teme economice, cum influenţează economia viaţa fiecărui român.

Fiecare român aşteaptă astăzi să vadă că acest Guvern USL, Uniunea Social Liberală, se ţine de promisiune şi că, în acelaşi timp, guvernează pentru cetăţean. Am văzut rezultate economice foarte bune, semn că la Guvern s-a consolidat o echipă foarte bună. Lucrurile merg foarte bine, fiecare ştie ce are de făcut şi cred că în această formulă, dacă am avut succes cu Uniunea Social Liberală la Guvern, putem să continuăm fără niciun fel de rezervă.

Abordările domnului Antonescu sigur că mă surprind şi pe mine, dar de această dată am decis să răspund după nenumărate situaţii în care am decis să tac şi să trec peste anumite atacuri, jigniri pe care domnul Antonescu le-a propagat în spaţiul public. Cred că este momentul să spunem adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în această perioadă şi despre schimbarea, din punctul meu de vedere neaşteptată, a domnului Antonescu, dar atât şi nimic mai mult. Cred că trebuie să ne oprim cu aceste discuţii.

 

AGERPRES: Sunteţi dispus să renunţaţi la poziţia de vicepremier?

Daniel Constantin: Nu cred că mai este o opţiune singulară, a mea, sunt preşedintele unui partid care merită această poziţie, un partid care are această poziţie prin semnătura domnului Ponta, a mea şi a domnului Antonescu. Este o decizie a partidului ca atare şi a Uniunii Social Democrate din care facem parte. Eu vreau să mai aduc în atenţie câteva lucruri şi anume faptul că am făcut, cred, concesii şi, de aceea, am simţit nevoia să ies în aceste zile, să clarific mai multe neadevăruri care s-au spus în spaţiul public.

Două dintre ele erau extrem de importante fără a avea pretenţia de a schimba sau de a obţine ceva. Una dintre ele se referă la faptul că preşedinţia Senatului, printr-un protocol care nu a fost public până în acest moment, revenea Partidului Conservator. Era un lucru clar, fără niciun fel de alte condiţii, nu presupunea ca domnul Antonescu să fie la Preşedinţia României. Acest lucru era stipulat în protocolul Alianţei de Centru Dreapta (ACD) şi nu în acordul pe care l-am prezentat. De altfel, domnul Antonescu a recunoscut acest lucru, dar, sigur, a schimbat puţin sensul.

Am vrut să clarific aceste lucruri pentru că opinia publică trebuie să cunoască Partidul Conservator, că a făcut toate concesiile, că a întreprins toate demersurile pentru ca domnul Antonescu să aibă toată forţa de a candida şi de a deveni viitorul preşedinte al României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata