Diana Tusă: România riscă să returneze banii europeni din cauza răfuielilor poltice

Audierile de marti din cadrul comisiei de ancheta in cazul Nemirschi precum si acuzele reciproce pe care reprezentantii puterii si le-au facut in cadrul dezbaterilor pot constitui premisele unui blocaj al fondurilor europene, pe care România le-ar putea primi in viitor, pe baza angajamentelor asumate, considera deputatul liberal Diana Tusa, vicepresedinte al Comisiei de ancheta in cazul Nemirschi.

“Afirmatiile facute astazi (n.r. marti) de presedintele ANRMAP, in cadrul Comisiei de ancheta, conform carora contractul incheiat de Ministerul Mediului este ilegal, existând riscul ca tara noastra sa fie sanctionata extem de dur de catre Comisia Europeana, in sensul returnarii banilor europeni, sunt grave si fac parte din lupta politica dintre cele doua partide aflate la guvernare”, precizeaza deputatul PNL.

Aceasta a precizat ca de fapt asistam la plata unor polite politice, ceea ce denota o inconstienta crasa in actul de guvernare a celor doua partide.

“Nu este posibil ca dupa 7 luni de guvernare, in care ANRMAP-ul nu s-a sesizat in legatura cu posibile nereguli in cazul acestui contract, sa vina acum sa faca dezvaluiri de o asemenea gravitate privind gestionarea banilor europeni de catre o autoritate publica.

De aceea, sustin ca este vorba de o rafuiala politica care din pacate ne va costa prea scump.

Sunt convinsa ca acest Raport al Comisie de ancheta, care va contine obligatoriu si concluziile controlului efectuat de Autoritate la Ministerul Mediului, va ajunge si pe masa oficialilor de la Bruxelles, afectând modul in care este perceputa gestionarea fondurilor europene de catre tara noastra”, a mai spus Diana Tusa.

Comisia parlamentara de ancheta s-a intrunit marti, in sedinta, pentru verificarea modului in care a fost atribuit de catre Ministerul Mediului contractul privind “Campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu, Lot II – Difuzare/Publicare” la data de 28 aprilie 2009, prin negociere fara anunt de participare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata