Disponibilizaţii de la stat nu vor mai primi plăţi compensatorii

Disponibilizatii din companiile de stat nu vor mai primi plati compensatorii, potrivit unui nou proiect legislativ pentru reducerea cheltuielilor sociale.

.
Astfel, de la 1 iunie 2010, Guvernul va interzice plata unor salarii compensatorii persoanelor disponibilizate de la companiile de stat, prin concedieri colective, acesti bani provenind, pana acum, din fondul de somaj, informeaza Realitatea.net.

De asemenea, ordonanta de urgenta prevedere reducerea cu 25 la suta a drepturilor in natura de care beneficiaza angajatii institutiilor publice, iar ordonatorii principali de credite nu vor mai putea deconta decat 75 la suta din valoarea cheltuielilor de transport, asistenta medicala, medicamente si proteze.

In plus, Guvernul analizeaza si posibilitatea sistarii gratuitatilor si reducerilor de care beneficiaza pensioanrii la transportul public si cel feroviar, diminuara burselor pentru elevi si studenti, a rentei viagere si indemnizatiei de merit si anularea ajutorului pentru achizitionarea de carti educative.

Totodata, Guvernul va anula ajutorul financar de 230 lei platit mamelor la nasterea copilului, precum si alocatia de 200 euro destinata tinerilor aflati la prima casatorie, drepturi care vor mai putea fi solicitate pana la finalul lunii octombrie doar pentru nasteri si casatorii inregistrate pana la 1 iunie.

Citește și
1 Comentariu
  1. va_rog_sa-mi_raspundeti spune

    as vrea sa intreb daca chiar toti bugetarii nu mai primesc plati compensatorii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata